AVSLÖJAR: Pokal till Göteborg på lördag

Inför avgörandet av allsvenskan 2015 några klargöranden: Det finns totalt tre stycken Lennart Johanssons pokal, priset som tilldelas Sveriges bästa herrlag i fotboll efter avslutat seriespel. Ett original och två kopior.

Inför sista omgången (Örebro SKAIK, IFK GöteborgKalmar FF och Malmö FFIFK Norrköping) har Svenska Fotbollförbundet ihop med Föreningen Svensk Elitfotboll beslutat att leverera originalet till Malmö och serieledande IFK Norrköping, medan de två kopiorna placeras i Göteborg respektive Örebro.

Skulle IFK Göteborg lyckas med konststycket att kravla sig förbi östgötarna i tabellen på (avspark 13.00 på lördag) kommer Mattias Bjärsmyr, lagkapten i Blåvitt, alltså att lyfta en kopia av Lennart Johanssons pokal.

Prisutdelare i Göteborg blir Svenska Fotbollförbundets vice ordförande Bert Andersson och SEF:s generalsekreterare Mats Enquist.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är tillsammans med SEF:s ordförande Lars-Christer Olsson på plats i Malmö för att följa IFK Norrköping ”in i mål”.

Ett fullt rimligt och logiskt upplägg.

8 kommentarer om “AVSLÖJAR: Pokal till Göteborg på lördag

 1. Tar man 2 av 6 pinnar hemma mot två bottenlag i sista och näst sista hemmamatchen, ja då kommer man verkligen aldrig att vinna guld. Men lever man efter devisen att det kommer att avgöras i sista matchen, då spelar det ju ingen roll vad man gör matcherna innan.

 2. Det står beslut, men har inte det i princip varit regeln alla år att den plats där ledarlaget efter omgång 29 spelar ska originalet finnas?

  Men, OK det kanske inte är någon fastställd ordning utan att det måste tas ett formellt beslut.

  Kan inte komma ihåg att den fraktats till tvåan.

 3. Mattias! Ni borde kolla upp varför Malmö FF släpper fler biljetter till IFK Norrköping. Vill de inte ha stöd från sin egen publik?!? Källa: Sydsvenskan

 4. Så, rubriken är alltså en lögn? Med tanke på att pokalen åker till Malmö och en kopia kommer befinna sig i Gbg… Jag vet att du vill ha klick till bloggen, men en direkt lögn är väl ändå att ta i? Fine om det vore Aftonbladet, men GP:s Sport försöker väl ändå upprätthålla någon form av självrespekt?

 5. Guldet ska hem till Göteborg!
  Det trodde jag att alla visste vid det här laget…

Kommenteringen är stängd.