På plats i Dubai – Blåvitt värvar från Öis

GP är nu på plats på IFK Göteborgs träningsläger i Förenade Arabemiraten, som består av en mängd träningspass och två matcher. Den första spelas i morgon torsdag mot Midtjylland, den andra mot Molde på tisdag.

De Blåvittspelare som är äldre än 20 år känner igen sig. Träningsanläggningens fond består av kranar, arenan ligger en bit från staden Dubai, utplacerad i begynnande öken och några minuters bussresa från spelarhotellet.

Vid ankomsten till träningsanläggningen Shooting Club & Centre of Excellence uppenbarade sig ytterligare en blåvit återvändare. Sjukgymnasten Roland Kaldeus återvänder från Öis och kommer jobba tre dagar med Blåvitt och parallellt fortsätta på IFK-kliniken.

Materialförvaltaren Rolf Gustavsson är ensam om att bära solhatt, sportchef Mats Gren – som missade fjolårets läger i Portugal – agerar kombinerad lägerledare och fotograf för IFK Göteborgs nya app Blåvitt inifrån.

Tobias Hysén gjorde sitt första träningspass med sedan återkomsten från Shanghai i går tisdag, juniorerna Pontus Dahlberg och Oscar Kindlund är enda U-spelare på plats.

I Portugal i fjol ”tvingades” Jörgen Lennartsson ta med fem juniorer för att fylla ut truppen få till ordentliga träningar.

Noterar att även Thomas Rogne är med på förmiddagens passningsövning. Han är på väg tillbaka från tung korsbandsskada.

Temperaturen i Dubai är cirka 25 grader. GP:s utsända inledde dagen med en joggingtur i marinan och fick sedan skjuts av GT:s utsände till träningsanläggningen.

”Jävligt bra fokus, vätska”, ropade just IFK Göteborgs assisterande tränare Magnus Edlund samtidigt som Jörgen Lennartsson instruerar Tom Pettersson i mittcirkeln.

På återhörande.

5 kommentarer om “På plats i Dubai – Blåvitt värvar från Öis

  1. Hej Balkander
    Du verkar ju vara en person som följer din moraliska kompass och har tidigare gjort uttalanden och agerat när du tycker saker runt fotbollen är fel. T ex gått hem från Ullevi i paus för att det eldats bengaler. Har du inga problem med att indirekt stödja en av de värsta diktaturerna med obefintliga mänskliga rättigheter? Hur många slavar dog när ditt lyxhotel byggdes undrar jag.

    1. Du menar att jag stöttar det du beskriver genom att bevaka Blåvitts träningsläger? Självklart skall detta belysas.

Kommenteringen är stängd.