Franks förslag: Delat klubbdirektörskap

Här är Frank Anderssons första drag som ordförande i IFK Göteborg: Föreslå att sportchef Mats Gren och ekonomichef Lena Mattsson Ågren delar på uppdraget som klubbdirektör.

– Jag vill att vi lugnar ned oss lite, säger han.

På måndagskvällen valdes Frank Andersson till ny ordförande för IFK Göteborg efter Karl Jartun. På plats i Burgårdens konferenscenter fanns flera tidigare ordförande i Blåvitt, som Gunnar Larsson, Kurt Eliasson, Bengt Halse, Stig Lundström och Kent Olsson.

På tisdag eftermiddag leder Frank Andersson ett första möte med den nyvalda IFK-styrelsen, i vilken även Jakob Andreasson och Andreas Johansson valdes in.

På agendan: Hur skall IFK Göteborg gå vidare i processen att hitta Martin Kurzwellys efterträdare som klubbdirektör? Kurzwelly som entledigades från tjänsten i december 2015.

Därefter har den tidigare ordföranden Karl Jartun agerat som tillförordnad klubbdirektör.

Delar av arbetsuppgifterna har hamnat på övriga medlemmar av föreningens operativa ledning, som sportchef Mats Gren, ekonomichef Lena Mattsson Ågren, merchandisechef Joakim Fjällgård, akademichef Roger Gustafsson och säkerhetschef Mike Sahlenius.

17 februari gick IFK Göteborg ut med en annons om tjänsten på egna webbplatsen.

”Vi söker dig, man som kvinna, som brinner för att förverkliga IFK Göteborgs vision. Välkommen med din ansökan!”, skrev klubben bland annat.

Sedan dess har flera ansökningar inkommit till styrelsens kontaktpersoner Olof Myhrman och Mats Engström.

Nu föreslår nyvalde ordföranden Frank Andersson en annan lösning – åtminstone kortsiktigt.

– Jag kommer till att föreslå att vi skall ge ett uppdrag till Mats Gren och Lena Mattsson att se över hur man kan organisera kansliet i det korta perspektivet. Jag vill att vi lugnar ner oss lite, dels för att vi nya skall få en chans att komma in i verksamheten, dessutom betalar vi fortfarande lön till Martin (Kurzwelly), säger Frank Andersson.

Av den anledningen föreslår den nye IFK-basen tills vidare delat klubbdirektörskap.

– Då får vi andra hjälpas åt, under en övergångsperiod.

Har du varit i kontakt med Mats och Lena om detta?

– Ja.

När tänker du att ni börjar söka efter näste klubbdirektör?

– Det blir inte före sommaren i alla fall.