Damlag i IFK? ”Ytterst tveksamt”

2016 fyller IFK Göteborgs äldsta flicklagsspelare 16 år. Frågan om ett damlag har länge legat på styrelsens bord.

– Jag skulle hellre vilja inleda ett samarbete med en annan klubb, säger nyvalde ordföranden Frank Andersson.

På IFK Göteborgs egen grundskola, Änglagårdsskolan i Kviberg, går 73 flickor vilket är 25 procent av skolans totala elevantal. I föreningens akademi återfinns totalt 57 flickor, varav 26 är födda 2000 och 2001 och tillhör den äldsta årskullen.

Verksamheten syftar till att fostra seniorspelare. Frågan är dock var. Och hur? På måndagens årsmöte dryftades frågan och på gp.se tyckte 70 procent av läsarna att IFK Göteborg skall ha ett damseniorlag i fotboll.

– En skitsvår fråga som kommer utredas, förklarar styrelseledamoten Mikael Kjellström i samtal med GP och tillägger:

– Hur skall man göra det bäst? Det kan bli damlag eller samarbete med någon annan. Kanske en egen sektion?

Senare under tisdagen var GP även i kontakt med nyvalde ordföranden Frank Andersson.

– Jag har inte talat med övriga i styrelsen, men personligen är jag ytterst tveksam till att IFK skall ha ett damlag. Jag skulle vilja att vi inleder samarbete med en annan klubb, säger Frank Andersson.

– Det är få föreningar som lyckas med att ha två framgångsrika verksamheter i samma förening, som Sävehof har gjort. Jag var med när vi bildade Angereds United. Det funkade väldigt bra till en början. Jag tror mer på ett bra samarbete, exempelvis med Kopparberg.

Kommentarer om “Damlag i IFK? ”Ytterst tveksamt”

  1. Frank har rätt!

    Som tur är – är antagligen inte de 70% av gp.se’s läsare medlemmar i Blåvitt … bara påverkade av Balkander.

    Det är väl bättre att BKR startar ett damlag … de sponsras av såväl kommunen som GP …

Kommenteringen är stängd.