Hamrén vågade – lite grand …

Jag önskade att Erik Hamrén skulle våga för att vinna. Han lyckades … sådär. Sebastian Larsson är med i truppen, trots en kvarts speltid sedan 28 november. Men varför fokusera på det negativa? Äntligen – jag skriver äntligen – är Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamns skickliga vänsterback med i ett ”riktigt” svenskt A-landslag. Det har han förtjänat och vänsterbackarna – nu när Pierre Bengtsson och Oscar Wendt har dragits med skador – är förutom Augustinsson även Martin Olsson, Norwichbacken som länge varit Hamréns förstaval på positionen.

Nu känner jag mig rätt säker på att den svenske förbundskapten kommer ge ”Ludde” chansen mot antingen Turkiet eller Tjeckien.

Nya i truppen är även Emil Salomonsson, IFK Göteborg, och Victor Nilsson Lindelöf, Benfica. Det är två bra uttagningar, även om jag trodde att Jonas Olsson, West Bromwich, skulle komma med framför Emil Salomonsson, där Nilsson Lindelöf i truppen skulle betraktas som högerback.

Nu uppfattar jag uttagningen av Benficatalangen som en mittbacksuttagning där övriga mittbackar i truppen är Erik Johansson, Andreas Granqvist och Alexander Milosevic.

En mycket stark uppsättning, där förutom Jonas Olsson även Mikael Antonsson offras ”för framtiden”.

Erik Hamréns fyra anfallare var exakt de fyra jag trodde han skulle välja. Så det har jag inget att säga om. Det vi kommer diskutera fram till match är troligen vem av John Guidetti och Marcus Berg som skall spela bredvid Zlatan Ibrahimovic. Jag lägger fortfarande mina kort på Marcus Berg, som gjorde mål för Panathinaikos i helgen.

Bland mittfältarna saknar jag egentligen bara – och mest – Arber Zeneli. Jag har fastnat för honom som joker, spelartypen som kan lyfta sig i rätt omgivning, en genombrottsspelare, respektlös, fartig och målfarlig. Men man kan inte få allt.

Nu fick jag i stället Erkan Zengin och Sebastian Larsson, så i det sammanhanget har Hamrén valt rutin framför talang. Och det behöver inte vara fel.

Jag ser absolut fördelarna med att ha Sebastian Larsson med i en svensk EM-trupp till sommaren. För sin rutin, som betydelse ”i gruppen”. Han kan detta landslaget, är detta landslaget – även hans speltid under vintern varit lika med noll.

Landslagstruppen till matcherna mot Turkiet (24 mars) och Tjeckien (29 mars):

Målvakter: Johannes Hopf, Andreas Isaksson, Robin Olsen.

Försvarare: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Emil Salomonsson, Alexander Milosevic, Erik Johansson, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson.

Mittfältare/anfallare: Jimmy Durmaz, Emil Forsberg, Albin Ekdal, Kim Källström, Oscar Lewicki, Oscar Hiljemark, Pontus Wernbloom, Sebastian Larsson, Erkan Zengin.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, John Guidetti, Emir Kujovic.

Lämnas utanför: Sebastian Larsson (för lite speltid), Ola Toivonen (för lite speltid), Oscar Wendt (skadad), Pierre Bengtsson (skadad/för lite speltid), Kristoffer Nordfeldt (för lite speltid), Mikael Antonsson (för lite speltid), Pontus Jansson (för lite speltid), Emil Salomonsson (konkurrenssituation).

6 kommentarer om “Hamrén vågade – lite grand …

 1. Larsson är ju bara helt slut på den nivån! Tror inte många topplag i allsvenska hade önskat honom dit än. Personligen så vill jag inte se honom i Blåvitt om han så spelat gratis! Salomonsson är riktig bra men kommer nog inte få chansen, speciellt när vi har en ung spelare som har spelat tre matcher för Benfica.. Toivonen borde inte fått chansen, lika så borde Milosovic med den speltiden han fått och spelet på slutet lämnats utanför. Dock tyckker jag det är synd att inte Carlgren fått chansen då han känns som framtiden svenska målvakt

 2. Visst skall man fokusera på det positiva och det är jättekul att Ludwig Augustinsson äntligen kom med och att även Victor Nilsson Lindelöf får chansen. V i behöver ju ha ett alternativ till Mikael Lustig så Emil Samuelsson är väl värd att testas som det alternativet. Det som däremot är helt obegripligt är att Sebastian Larsson, Erkan Zengin och Pontus Wernblom är med. Det finns så mycket rutin hos flera av de spelarna som är med så att de skall vara med för rutinens skull är inte ett hållbart argument. Det här träningsmatcherna hade varit utmärkta tillfällen för att ge några annan chansen att få lite erfarenhet. Sebastian har varit en tillgång i landslaget, men han är nu inte på den nivån som krävs. Erkan Zengin har inte gjort en bra landskamp på ”en halv evighet” och med Pontus på plan vet man ju aldrig om man får avsluta matchen med 10 eller 11 spelare. Hur som helst så blir det spännande att se hur Hamrén ställer upp laget i de två matcherna. Jag hoppas att de som inte varit med tidigare får speltid och inte bara får vara med och se hur det funkar på träningarna

 3. Men snälla jesus maria.. SEBASTIAN LARSSON!!! Passningsskuggan själv, helt otroligt!!! =//

 4. För en mer offensiv fotboll:

  Isaksson

  Salomonsson, Nilsson Lindelöf, Johansson, Augustinsson

  Forsberg, Ekdal, Lewicki

  Kujovic, Ibrahimovic, Guidetti

Kommenteringen är stängd.