Malmö favorit – ger Häcken slagläge

Jag utsåg redan inför kvartsfinalspelet Malmö FF till favorit i årets upplaga av Svenska cupen. Det finns, trots att boogeylaget BK Häcken väntar i finalen på Swedbank Stadion i Malmö, ingen anledning att omvärdera det nu.

Malmö FF, med två raka gruppspel i Champions League, är min favorit i finalen 5 maj.

Det, å andra sidan, passar BK Häcken och Peter Gerhardsson alldeles utmärkt.

Han talade om det, Häckentränaren, när lottningen av spelplats för cupfinalen genomfördes i samband med den allsvenska upptaktsträffen i Upplands-Väsby; att kombinera bollinnehav med ett framgångsrikt omställningsspel.

Man får backa till 2011 för att hitta en Malmöseger mot BK Häcken på Swedbank Stadion. Därefter har Hisingsklubben radat upp fyra raka matcher utan förlust i allsvenskan, samtidigt som Malmö FF har varit Sveriges bästa lag och vunnit SM-guld både 2013 och 2014.

Även om form är färskvara är det siffror som inte går att snacka bort. BK Häcken har ett mentalt försprång på Malmö FF, har hittat flera spelmässiga nycklar och när argumenten handlar om att spelarna och tränarna är nya heter Häckens tränare fortfarande Peter Gerhardsson.

Slug, taktiskt driven – och jäkligt sugen på en titel.

Att slå ur underläge, på Malmö stadion, med en färgstark och välkomponerad årgång är är inget annat än perfekt slagläge.

BK Häcken har mindre att förlora och därmed mer att vinna än Malmö FF, som tagit poäng i två raka Champions League-gruppspel.

För dem är Europaspel närmast något som tas för givet, kanske kan det också vara så att ett kvalspel till Europa League inte väger lika tungt som Champions League, när vi talar motivation.

2 kommentarer om “Malmö favorit – ger Häcken slagläge

  1. Rätt logiskt. Sveriges två överlägset rikaste klubbar. Bäst på banken = bäst på plan! Pa Pa Paulinho!

  2. BK Röva slår MFF, MFF slår Blåvitt, Blåvitt slår BK Röva.
    Märkligt förutsägbart det där…

Kommenteringen är stängd.