Tar Ekdal tillbaka platsen intill Källström?

Landslag är levande dokument, under ständig förändring och uppdatering.

Det Sverige ställer på benen i kväll mot Turkiet är i mitt tycke så nära ”rätt” laguppställning vi kan komma, nu när Zlatan Ibrahimovic, Oscar Lewicki, Andreas Isaksson och Oscar Wendt inte kan medverka.

Jag tittar mest på ungtupparna i backlinjen, Ludwig Augustinsson till vänster och Victor Nilsson Lindelöf centralt, men av förklarliga skäl även Robin Olsen.

Han är given tvåa bakom Isaksson och med Champions League-spel för Malmö FF och en ordinarie tröja i FC Köpenhamn tämligen erfaren om det skulle hetta till i ett EM-slutspel i sommar.

Det är viktigt att han känner vittring.

Det är också viktigt att vi, i den mån det är möjligt, ger de spelare som skall ha förtroende speltid.

Därför är jag lite förbryllad över att Erkan Zengin startar till vänster och Emil Forsberg sitter på bänken. Och uppenbarligen har Erik Hamrén tagit på sig rollen att skaka liv i Sebastian Larssons ben igen.

Jag tänker inte säga att det är fel, men hade gärna sett Arbel Zeneli eller Sam Larsson i truppen.

Det är bra att Kim Källström startar. Han är Sveriges nav och skall så vara även under EM i sommar.

Att spelet fungerade så bra mot Danmark, med Oscar Lewicki centralt, har gett MFF-mittfältaren ett visst försprång på konkurrenten Albin Ekdal. Att Lewicki nu lämnat Turkiet för barnafödande ger Ekdal chansen att ”ta tillbaka” platsen intill Källström.

I EM ser jag i nuläget Marcus Berg som startspelare ihop med Zlatan Ibrahimovic, med John Guidetti som förste inhoppare/joker.

Skälet är bland annat Bergs goda defensiva förmågor, men förstås i första hand för hans målkänsla.