Mitt medskick till Gren

Mats Gren blir ny tillfällig klubbdirektör i IFK Göteborg – och jag gör ett medskick direkt. Se vad du kan göra i arenafrågan, så att klubben kan bjuda in fler restauranggäster till matcherna, tjäna mer pengar och köpa ännu bättre spelare.

Gamla Ullevi är inte riktigt anpassad för det.

Jag uppskattar Frank Anderssons syn på signalsystem, retorik och kommunikation. Att strypa en utgift när pengar saknas ger pluspoäng i alla kretsar. Det är bra till en viss gräns.

Att både Lena Mattsson Ågren och Mats Gren signalerar att situationen på Kamratgården rent organisatoriskt är ohållbar, där ingen varit ytterst ansvarig, är ett uppvaknande och togs på allvar av den nya styrelsen direkt.

Därför sätts processen att hitta en klubbdirektör igång på uppstuds, där Frank Andersson och Mats Engström, blir ansvariga för igångsättandet, genomförandet, men inte beslutet.

Det skall alltså handplockas/headhuntas, en metod som i vissa rum betraktas som fult och kanske inte fullt så demokratiskt som en medlemsförening skall och bör styras.

IFK Göteborgs medlemmar har på senare tid varit väldigt tydliga med att de vill ha full insyn i så många frågor som möjligt.

I det här fallet handlar det för Blåvitt om att informera fortlöpande.

Klubbdirektören är en föreningens enskilt viktigaste position. Personen skall driva den dagliga verksamheten och se till att styrelsens beslut, kopplade till årsmötet, genomförs.

Det är därför en process som gärna får ta lite tid, bara utfallet blir bra.

Att Mats Gren, i sin roll som sportchef, redan känner att han sannolikt inte kommer hinna lägga den tid han önskar på scouting och akademi är oroande.

Det är ett skäl att påskynda processen.

Vad gäller namn ber jag att få återkomma.

9 kommentarer om “Mitt medskick till Gren

  1. Classe Malmberg skulle nog sprida hopp och glädje på Kamratgården RING HONOM GREN 🙂

  2. Sjukt bra medskick där Balkander, otroligt att ingen har tänkt på det tidigare.

  3. Så här: IFK får en ny klubbdirektör efter sommaren. I bästa fall. Och när han eller hon väl har tillträtt ska han eller hon ”känna in organisationen” (som det heter på nyföretagiska) och då är säsongen 2016 i praktiken slut. Med alla de eventuella ekonomiska felbeslut som då kan ha hänt. Så vad en ny klubbdirektör i praktiken (antagligen) gör är att börja planera för 2017. I stort sett hela 2016 är därmed ”förlorat” i en verksamhet som omsätter en tiondels miljard. Bra eller dåligt?

Kommenteringen är stängd.