Stort intresse för sista IFK-träningen

IFK

För er som undrar: Jörgen Lennartsson har sett TurkietSverige i efterhand (samt Sverige-Tjeckien direkt), nu när han sedan länge hade bokat ett Frölundabesök ihop med bland annat målvaktstränare Stefan Remnér på skärtorsdagen och därmed missade Sveriges EM-uppladdare.

Jag skriver detta i förbigående, för er som möjligen fortfarande oroas av att Svenska Fotbollförbundet har riktat in sig på IFK Göteborgs huvudtränare i jakten på ny förbundskapten.

Annars kan man misstänka att Lennartsson siktat in sig på jobbet som coach för Tre Kronor.

Nye klubbdirektören Mats Gren smög omkring på Kamratgårdens naturgräs och kunde där glädjas åt att ingen enda spelare skadade sig under träningen och att nye Mauricio Albornoz var framgångsrik i avslutningsövningen.

Om jag var ensam på Häckens träning fick jag sällskap här. Vi räknade lite olika, jag fick det till knappt 250, Blåvittwebbaren Christian Arvidsson hade ihop med flera räknat till 201.

Skit samma, poängen är att intresset är på topp och att vårsolen samt eget applåderande värmde denna lördagsförmiddag.

Däremot var det nästan omöjligt att hitta parkering i närheten av Kamratgården. Så många bilar jag nog aldrig sett på Kamratgården med omnejd tidigare. Det säger något om allsvenskan och om IFK Göteborg 2016.

Laget är möjligen hemligt men innehåller knappast några överraskningar. John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Haitam Aleesami – Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Sören Rieks – Tobias Hysén, Gustav Engvall.

Allt annat vore skrällartat.

Dock var Mikael Boman skicklig avslutningarna och rev ned en del applåder.

Genrepet mot Randers var av det sämre slaget och är nu glömt.

IFK Göteborg inleder med fyra raka gräsmatcher, vilket kan vara en fördel, efter en vinter och vår på mestadels konstgräs.

Vi åker en hel delegation från GP till Falkenberg i morgon och sänder direkt inför premiären på Falkenbergs IP.

Sändningen startar redan 14.30 och innehåller gäster som Pär Zetterberg och Mats Gren.

På återseende då.

Just det, jag tror på IFK-vinst, i en match som innehåller mindre vind än fjolårets möte lagen emellan.

2–1 – efter sent avgörande av Jakob Ankersen.