Grattis, Häcken – första titeln är er

Gastkrammande. Historiskt. Känslosamt. Och så … oväntat. Jag trodde inte på det, Malmöpubliken trodde inte på det (förstås), ingen  trodde på det efter första halvlek, när Malmö gick från 0-0 till 2-0 på fem minuter och ”dödade” den här matchen.

I stället fick vi en utvisning (förre Häckenspelaren Oscar Lewicki) en straffsparksläggning och flera hjältar, där förstås målvakten Peter Abrahamsson med sina två  räddningar stack ut.

Det var hans insats som bäddade för Simon Sandbergs avgörande och cupvinnande straff, målet som tar Häcken ut i Europa, gav klubben dess första titel och stängde dörren till Europa för Malmö FF.

Det är alltså bevisat. Pengar är inte allt. Sveriges rikaste klubb vann inte den här titeln heller.

För Häckens supportrar, nästan tusen på plats på Swedbank Stadion, var det här en bekräftelse, ett erkännande, en lyckans stund.

Som det sjungs, hyllades och jublades.

För Peter Gerhardsson, som kastades i luften av de egna spelarna, är det här första titeln som tränare för BK Häcken.

För det skall och kommer han hyllas.

6 kommentarer om “Grattis, Häcken – första titeln är er

  1. Härlig vinst, för den civiliserade världen, för Häcken, för Blåvitt! 🙂

  2. Det bästa av allt var att det var ”rätt” personer som missade MFFs straffar (Rakip & Stinnerholm …) så dj…la gôtt!!!

    1. …och Simon Sandberg från Björndammens BK som fick sätta spiken i kistan!

  3. GRATTIS HÄCKEN! Det var ett gastkramande drama som till slut tystade pompösa Malmö. Kul med fler titlar till Göteborgslag . Hoppas Blåvitt kan vara med och fajtas om titeln i Allsvenskan i höst också, trots att det sett ovanligt blekt ut hittills…

  4. Grattis! Gött att ni slog dansken guldet till Götet. Fadt jag har andra sympatier måste jag glädjas med er en aån här dag, att ni slog just Malmö gör ju bara saken bättre. Inget Europa för hela domarkårens gullgosse Armbågen Rosenberg. Hipp hipp Hurra hurra hurra!!!!

Kommenteringen är stängd.