Kungligt tal av Hamrén

Det var ett kungligt tal (skrivet med kärlek). För när Erik Hamrén förkunnade att han tänker göra allt han kan för att stanna kvar i Pornichet så länge som möjligt för att ”han trivs här” måste alla som följde presskonferensen på plats i Saint-Nazaire undrat.

Var befann vi oss egentligen?

Därav min liknelse med kungen. 1985 inledde kung Carl XVI Gustaf ett tal i Arboga med orden ”Kära örebroare”. Om det har han påmints X antal gånger.

Mellan Örebro och Arboga är det fyra mil, mellan Saint-Nazaire och Pornichet på den franska atlantkusten bara tolv kilometer.

Det är inte alltid lätt att hålla reda på var man är, vart man är på väg eller var man har varit, särskilt inte om man är förbundskapten och står inför en resa som kan ta det svenska fotbollslandslaget till himlen och tillbaka.

Vi talar alltså – med kärlek – om en felsägning inom felmarginalens gräns.

Jag log även gott åt vår svenske förbundskaptens hyllning av den franska barnkör som fick det att tåras i Erik Hamréns öron – eller för att att återge ordföljden som den sades, på engelska: ”I had tears in my ears”.

Erik Hamrén, som står inför sitt sista mästerskap som svensk förbundskapten, rättade sig själv och gav i övrigt ett avslappnat intryck.

Det är lätt att förstå honom.

I jämförelse med konkurrenterna i grupp E är Sverige befriat från jobbiga skador, vi har en stjärna som är större än Irlands störste, Italiens störste och Belgiens störste.

Vi har sex regerande Europamästare på U21-nivå i truppen och vi har en förbundskapten som säger saker som att det är viktigt att tro, annars kommer vi aldrig att vinna något.

Han sade också att Emil Forsberg är Emil Forsberg och jag gillade just det. Emil Forsberg kan jämföras med Tomas Brolin och Fredrik Ljungberg, men han klarar sig utmärkt ändå.

Han är vår näste fotbollskung, den dagen Zlatan Ibrahimovic abdikerar.

2 kommentarer om “Kungligt tal av Hamrén

  1. Patrik Sjöberg berättade häromdagen i tabloidpressen att han, inför sin Brasilien-exil, tagit kvällskurser i portugisiska, och att han då haft Erik Hamrén som studiekamrat.

    Kanske skulle den gode Erik, då öjs-tränare, hellre ha valt en kurs i engelska…

Kommenteringen är stängd.