Kan Olsson få fason på Blåvitts akademi?

Man måste ha respekt för processer, men att Jonas Olsson skulle ha varit på Mats Grens kontor på Kamratgården för en fika för att han ”råkade ha vägarna förbi” var förstås en förklaring som i efterhand framstår som en lögn.

Däremot är själva rekryteringen klok. Olsson har historien, kunnandet, engagemanget och kopplingen till föreningen, även om de sista uppdragen inte slutat i dur.

Det var under Jonas Olssons ledning IFK Göteborg tog sitt senaste SM-guld, det var under Olssons tid som spelare IFK Göteborg senast höll till i Champions League. Olsson är en noggrann person som kommer lägga ansenlig tid på att styra upp sådant som behöver styras upp.

Uppdraget är ett av Sveriges mest spännande, och samtidigt svåraste. IFK Göteborg har en femstjärnig akademi, som dock alldeles för sällan lyckas slussa spelare till A-laget.

Det blir Jonas Olssons viktigaste uppdrag.

Var sak har sin tid. Roger Gustafsson har betytt oerhört mycket för föreningen IFK Göteborg och bör i ett historiskt sken betraktas som en av de största. Att han nu kliver ned från rollen som akademichef tjänar alla på. Gustafsson har varit med och startat den, drivit den och flyttat den till Prioritet Serneke Arena.

Det får akademin den nystart den behöver. Och Roger Gustafsson en viktigt framtida roll ändå. En mjuk landning, med viktiga arbetsuppgifter ändå.

Jonas Olsson känns som ett klokt val som ny akademichef för IFK Göteborg.

Med honom behåller klubben den röda tråden i verksamheten.

4 kommentarer om “Kan Olsson få fason på Blåvitts akademi?

  1. För några känns det de inte hängt med i den fotbollsmässiga utvecklingen. Jonas är en av dem.

  2. Tyvärr har IFK Göteborg valt heltill fel. Har pratat med spelare som haft Olsson som ledare. Enligt dem har otroligt svårt att lära ut. Samt usel taktisk kunskap. Han står för en väldigt enkel fotboll . Dvs Wimbledon fotbollen. Stortyr misstag av Gren.

  3. Med sin succé ”Fotbollens hemligheter” har Roger Gustafsson varit en ambassadör för IFK Göteborg i decennier.

    Hans insatser kan inte nog framhållas. Därför bör de nu också officiellt manifesteras.

    Utse den gode Roger till fotbollsambassadör och skicka honom på en livslång föreläsningsturné land och rike runt!

Kommenteringen är stängd.