Ett avbräck som heter duga

2015 var vi överens. Gustav Svensson var IFK Göteborgs främste spelare. 2016 spretade det lite mer. Dock hävdade många när allsvenskan summerades att Jakob Ankersen varit bäst av alla blåvita. Sådant går alltid att diskutera, men jag är beredd att hålla med.

När han nu lämnar för spel i Belgien är det därför ett avbräck som heter duga.

Det går alltid att resonera kring att spela spelare kommer och går, att det är naturligt att de bästa byter till ännu bättre ligor och att detta ger utrymme för både yngre, bättre och billigare spelare att ta vid.

Jakob Ankersen uppträdde under hösten mestadels som vänstermittfältare, när landsmannen Sören Rieks klev upp i anfallet, vanligaste positionen under tiden i Blåvitt har annars varit till höger på mittfältet.

Där har klubben i nuläget i första hand Martin Smedberg-Dalence. Uppgifter i danska BT gör gällande att IFK Göteborg är intresserat av David Boysen, som i fredags bröt sitt kontrakt med nederländska Roda.

Jakob Ankersen hade ett år kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg. Enligt Sportbladet stannar övergångssumman på två miljoner kronor. Det räcker inte långt i arbetet att skaffa en fullgod ersättare. Det räcker heller inte till att fylla de ständiga hålen i driftsbudgeten och frågan som uppenbarar sig är därför om det inte vore bättre att ha behållit honom.

Dansken, vars bror Peter är ordinarie högerback i FC Köpenhamn, värvades under brinnande träningsläger i Portugal i januari 2015. Han kom som poängspelare och lämnar efter 13 mål och fem assist på 57 matcher. Det är okej, inte mer.

5 kommentarer om “Ett avbräck som heter duga

 1. Bäst när han var bäst! MEN rigtiga dalar också! Vet inte vad som är viktigast i en jämn serie som allsvenskan..

 2. 2 Millioner kompenserar inte för förlusten av Ankersen, frågan är om det inte vore batter att låta honom spela kontraktstiden ut.

 3. Ge MSD en ärlig chans! Åtminstone fram till sommaren.
  Tillsammans med Emil kan Martin slipa högerkanten till en riktigt vass spets. De två kan löpa hur mycket som helst.
  Ja, och båda är omistliga blåvita karaktärsspelare.

  1. Fast MSD är dock inte särskilt snabb. Löpa kan han säkert, men tror att Gren värdesätter vassare speed på kanten.

 4. Ankersen har gjort det ok inte mer. Blandat o gett.
  Nu behövs det rensar, bra med Alvbåge. Bjärsmyr nästa tack!!

Kommenteringen är stängd.