Dags att ge Dahlberg chansen

John Alvbåges flytt till USA och Minnesota United öppnar för Pontus Dahlberg, supertalangen från Älvängen, som spås en lysande framtid som målvakt.

Han konkurrerar med Erik Dahlin och kommer stå varannan match under försäsongen.

Frågan Jörgen Lennartsson måste ställa sig redan nu är om Malmö FF på Ullevi inför kanske 30 000 åskådare i den allsvenska premiären är rätt match göra allsvensk debut i.

Det finns inga råd att ge.

Det sannolika scenariot är att Pontus Dahlberg redan nu är redo att axla John Alvbåges fallna mantel som förstemålvakt i IFK Göteborg.

Samtidigt är han oprövad på den här nivån och analyserna bygger på antaganden.

För IFK Göteborg och Jörgen Lennartsson blir det här en möjlighet att göra ett statement. Att satsa på Pontus Dahlberg skulle ge mycket goodwill initialt, men de fortsatta kommentarerna skulle styras av utfall.

Det som talar för att Dahlberg inte skall sorteras in i gruppen av målvakter som tidigt fått chansen, misslyckats och sedan aldrig kommit tillbaka är bland annat hans psyke.

Jag tror inte att Jörgen Lennartsson har något givet svar på frågan redan nu. Dahlin har fortfarande chansen.

Däremot tror jag att utgångspunkten är att Pontus Dahlberg under 2017 skall få den erfarenhet som krävs för att han 2018 skall vara odiskutabel förstemålvakt i IFK Göteborg.

Därför skulle jag starkt överväga att ge Pontus Dahlberg förtroendet redan nu.

Gör IFK Göteborg rätt som släpper John Alvbåge? Ja. Med tanke på att det finns två bra målvakter bakom. Och eftersom John Alvbåge själv vill. Den minnesgode har koll på att säsongen 2016 inte var Alvbåges bästa genom tiderna, vilket gör övergången mer logisk.

2 kommentarer om “Dags att ge Dahlberg chansen

  1. Lika bra att låta honom spela in sig, det här året är redan Kört.

    Att komma före Häcken är inte att tänka på, det gäller att hålla sig kvar.

    Frågan är bara om det är lönsamt att försöka svälta sig ur Krisen med tanke på Publiksiffrorna.

Kommenteringen är stängd.