Turerna kring Björdals övergång

Morgonens turer runt Henrik Björdals eventuella övergång från Brighton & Hove Albion gör mig förvirrad.

Strax före nio fick jag ett bekräftande SMS från IFK Göteborgs sportchef Mats Gren om att spelaren Blåvitt jagat är 20-årige Henrik Björdal.

I ett efterföljande telefonsamtal berättar Gren att spelaren dock inte är klar och att ett antal detaljer återstår, såsom underskrift av kontrakt.

Ungefär samtidigt, cirka 09.30, lade IFK Göteborg på sin hemsida upp nyheten att klubben ämnar presentera ett nyförvärv i sin app ”Blåvitt inifrån” klockan 10.00 och att övergången är helt klar.

Sändningen började några minuter efter utsatt tid, men i god tid för att spelaren skulle hinna presenteras före den träning som inleddes i Prioritet Serneke Arena 10.30. Den följdes av en nyhetstext på IFK:s hemsida som inleddes med orden ”IFK Göteborg har klart med en ny spelare”.

Nu till det intressanta. Tiden för offentliggörandet bestämdes ihop med Brighton & Hove Albion på söndagskvällen. 10.00 ansågs som en lämplig tid för att Henrik Björdal skulle hinna ta sig till träningen i PSA i tid.

Om detta var klubbarna överens.

Därefter har Brighton backat. Och ändrat sig. Något kontrakt är inte påskrivet, Mats Gren och IFK Göteborg är ”skitförbannade”, ändå har spelaren presenterats som klar.

Det som fortfarande diskuteras är längden på låneavtalet, där IFK Göteborg har gått ut med 16 juli, men där Brighton vill ha ett tidigare slutdatum. Det förs även diskussioner om en köpoption. IFK vill gärna ha en sådan på plats, inte Brighton.

Det klubbarna däremot är överens om är att IFK Göteborg betalar spelarens lön, omförhandlad i närtid, under de fyra-fem månader avtalet är tänkt att löpa.

Dessutom återstår för Henrik Björdal att signera ett antal handlingar som skall skickas till det engelska fotbollförbundet.

Summa summarum: IFK Göteborg har presenterat en spelare som inte är klar och satt honom i träning.

Lite som när Mats Gren en gång i tiden presenterades som ny sportchef trots att förhandlingarna med Jönköpings Södra fortfarande pågick.

Det blev dyrt och utdraget den gången, frågan är vad som händer nu.

Första funderingen: Vad händer om Henrik Björdal skadar sig på dagens träning? Vem är ansvarig?

To be continued.

5 kommentarer om “Turerna kring Björdals övergång

    1. Eller så litar du inte på media utan litar på de personer som sitter med papperna i sina händer. Medias bild är inte alltid sanning som du vet 🙂

  1. 1040 gick Brighton ut på sin hemsida och bekräftande lånet och datumet den 16/7.

Kommenteringen är stängd.