Hur ser Blåvitts trupp ut i augusti?

Båda klubbarna är nöjda med det nya speldatumet, torsdag 10 augusti – och därmed är allt sagt?

Å ena sidan. Å andra sidan är förutsättningarna – oavsett när matchen spelas – annorlunda då.

Det svenska transferfönstret öppnar 15 juli och stänger 11 augusti, alltså dagen efter IFK GöteborgAIK Gamla Ullevi.

Mycket kommer hända under den här perioden. I båda klubbarna. Att redan nu peka ut vinnare och förlorare i ett sådant fönster blir fel. Däremot kan man misstänka att AIK:s ekonomiska muskler i nuläget är starkare än IFK:s.

Jag är inte insatt i hur AIK:s kontraktslägen ser ut. I IFK har Henrik Björdal ett avtal som löper ut före det nya speldatumet (16 juli). Detta avtal kan dock komma att förlängas. Mix Diskeruds avtal löper till och med 27 augusti. Det har spekulerats i att någon eller några av de spelare med utgående kontrakt kan lämna redan under sommaren. Vilka och med vilka de i så fall skall ersättas är högst oklart.

Inte ens Mats Gren vet.

AIK går in i Europa Leagues första kvalomgång 29 juni och har tre allsvenska bortamatcher under loppet av 14 dagar i augusti.