Läget i IFK:s trupp 7 juli 2017

För att summera. John Alvbåge återvänder till Blåvitt och konkurrerar från 23 juli med Pontus Dahlberg och Erik Dahlin om rollen som förstemålvakt. Det saknas ännu en bekräftelse från Minnesota United, men det är vad IFK Göteborg räknar med. Samtidigt saknas bud eller intentioner om bud på Pontus Dahlberg.

Två vänsterbackar skall in och vara spelklara senast 17 juli. En av dem kan vara Billy Nordström. 23 juli väntar Örebro SK på Gamla Ullevi.

Sebastian Eriksson kommer användas som mittfältare under hösten, undantaget de två kommande matcherna, Halmstads BK hemma och Örebro SK borta.

Henrik Björdal lämnar IFK Göteborg efter matcherna mot Halmstads BK och Örebro SK. Brighton kräver mer än vad de köpte honom för, trots att han inte har spelat en enda match med deras A-lag. De pengarna har IFK Göteborg inte lust och möjlighet att betala.

Mads Albaeks ersättare kan bli en yttermittfältare. För ersättas skall han. I så fall återvänder Mix Diskerud till rollen som innermittfältare och Patrik Karlsson Lagemyr och Martin Smedberg-Dalence konkurrerar om yttermittfältsplatsen. Jakten pågår över hela världen: Sverige, Norge, Danmark, USA, Slovakien och Serbien.

Patrik Karlsson Lagemyr ses av IFK Göteborg som en högermittfältare, inte som droppande anfallare. Han tränar för fullt från och med i morgon lördag.

Lawson Sabah kan lånas ut. Det är, trots bristen på innermittfältare, det troligaste scenariot just nu.

Abdul Razak vill lämna och kommer antingen att säljas eller lånas ut.

Tobias Hysén har haft ett första samtal om nästa säsong med Mats Gren och kommer lyssna med familjen innan diskussionen återupptas i nästa vecka. Optionsår föreligger.

Mittbacken Kristopher da Graca bedöms som intressant. Önskemål om eventuellt utbildningsbidrag från Arsenal och egna löneanspråk avgör om det blir ett avtal. Andreas Murbeck, som provtränade under lägret i Smögen, egna Erik Gunnarsson och Kalle Björklund (Joachims son) finns kvar under radarn. Björklund stannar dock i Spanien ytterligare ett år.

Mikael Boman har uttryckt önskemål om att avvakta samtal om en eventuell förlängning av det avtal som går ut vid årsskiftet till efter det kommande transferfönstret.

När det gäller Martin Smedberg-Dalence är ett möte planerat i det närmaste. IFK värdesätter hans egenskaper högt.

Sören Rieks har tackat nej till de kontraktsförslag han har erbjudits. Han har ett halvår kvar med Blåvitt. IFK vill inte sälja honom i det kommande fönstret. Endast ett ”monsterbud” skulle kunna ändra på det.

7 kommentarer om “Läget i IFK:s trupp 7 juli 2017

  1. Du glömde det viktigaste – de svindyra, men ack så värdefulla, mittbackarna Bjärsmyr och Rogne…

Kommenteringen är stängd.