Möte på annan ort – tränarna kör vidare

Jag nås dagen efter 2-4 i Örebro av klara besked från Kamratgården. Tränarna jobbar vidare med full kraft mot revansch mot Örebro SK på Gamla Ullevi på söndag.

Dagen inleddes med att alla såg söndagens match på nytt, vilket följdes av ett analysmöte ”på annan ort” där alla, inklusive spelarna, fick ge sin bild av varför det gick som det gick.

Träningen var tänkt att starta 14.30, men sköts framåt. Spelare och ledare anlände till Kamratgården strax för 15.00 efter mötet ”på annan ort”.

Spelare och ledare i IFK Göteborg har fått utstå massiv kritik sedan förlusten på Behrn Arena, särskilt för första halvleken där Nahir Besara och Nordin Gerzic tillsammans gjorde fyra mål.

11 kommentarer om “Möte på annan ort – tränarna kör vidare

 1. Om nu styrelsen och klubbdirektör Gren misslyckas med att få ihop tillräckligt med stålar till sportchef Gren att köpa ihop en slagkraftig trupp – är det tränarens fel?

  Om sportchef Gren köper in den ena spelaren efter den andra som inte ens platsar i startelvan och lånar in billiga korttidslösningar – är det tränarens fel?

  Om spelare är så oprofessionella att de underpresterar bara för att ännu inte vet var de ska spela nästa säsong – är det tränarens fel?

  Om ”supportrar” buar för att bollen är rund och inte fattar att deras främsta uppgift är att heja fram Kamraterna i både med- och motgång – är det tränarens fel?

  Om opportunistisk klickjournalistik vädrar blod, kräver quick-fix och låter drevet gå – är det tränarens fel?

  I så fall ska Jörgen Lennartsson och hans ”medbrottslingar” förstås genast avskedas.

  Ja, eller så tar vi itu med de egentliga problemen…

  1. Eller så har vi en trupp som bör ligga topp 5 minst och JA det är tränarens fel att han inte får spelarna att prestera där efter

  2. Så supportrar skall inte ha åsikter det var bland det dummaste jag läst !!!! Hurra hurra vad ni är dåliga ?

 2. Obildbara spelare som verkar vara oförmögna att ta till sig träningar även om de skulle träna 10 timmar om dagen!!!!!! Men kräva mer betalt trots att de har bland de högsta lönerna i allsvenskan det är man kvicka på

  Jag håller med om det mesta som skrivs om Lennartsson som tränare för IFK Göteborg. Men gillar inte när man skriver hata honom etc. Han är tränare men även en person. Vi ska hålla oss ifrån personliga angrepp och i stället gå på fakta hur laget inte har utvecklats och inte spelare heller.

  Vi får aldrig glömma att Mats G inte heller ger honom spelare att jobba med. Går inte skola om spelare att inte ha teknik till att ha teknik. Går inte få spelare att sluta att spela åt sidan och inte framåt när dom inte har blicken att kunna göra detta. Man kan träna vissa spelare säkert 10 timmar om dagen utan att det hjälper. Utvecklingsbara spelare har Lennartsson inte den saken är klar. Kanske 2-3 går att utveckla. Själva spelsystem att pressa tidigt och vara på rätt sida bygger på att spelare springer mycket. Han som springer mest i vanliga fall är vänsterback….. nog borde alla spelare fatta utan tränare på vilken sida man skall markera på men så ser det inte ut. Nog borde alla spelare fatta att man skall lägga sig mellan eget mål och bollen när man försvarar sig men så ser det inte ut.

  Jag vill ha en ny tränare men till en viss liten försvar för Lennartsson så verkar vissa spelare helt obildbara att fatta vissa grundläggande saker.

 3. IFK har haft (i varje fall hittills) en rätt bra trupp, som tyvärr den sportsliga ledningen i vissa delar inte alls använt sig av och i vissa delar disponerat alldeles felaktigt på planen, rätt man på fel plats. Man får lätt-hoppas den är fel- känslan, att helt felaktiga taktiska dispositioner vidtas. Det har blivit alldeles för mycket sparka och spring med spelare, som mycket väl skulle kunna spela ”riktig fotboll”.

   1. Tycker inte att truppen är bra. Samma typ av spelare och inga spelare som kan spela bollar framåt på djupet. Inte tillräckligt tekniska. Förlegad syn på vilken typ av spelare som behövs numera. Det var bättre spelare på 80 talet än idag

Kommenteringen är stängd.