Var är publiken?

20130918-202656.jpg

Jag får en sen rapport: Bara 7 500 har köpt biljett till matchen mot Färjestad i morgon kväll. Det är en usel siffra, långt från de förväntade 12 044.
Och var ligger problemet?
Frölunda spelar en roligare hockey än på flera år – och det snackas puck på stan. Sektion 84 har startat en ny, högljudd och hoppande supportergrupp – och det var i hemmapremiären slutspelsdrag på de 10 027 som letat sig in i Scandinavium.
Dessutom är tre poäng efter möten med bägge finallagen ett helt okej resultat på SHL-starten.
Så, dags att bekänna färg Göteborg.
Är det drag kring hockeyn – eller är det bara en bluff?

För övrigt tror jag att Roger Rönnberg får svårt att peta Linus Fernström efter segern mot Luleå.

23 kommentarer om “Var är publiken?

 1. Betalade 380 kronor för mig och min dotter. För den summan får vi sitta på kortsidan där det alltid är tomt. Därutöver tillkommer drivmedel (7 mil), trängselavgift, parkering samt lite tilltugg. Då är vi uppskattningsvis uppe mot 700-800 kronor vilket är för mycket en torsdag anser jag. Det är ju ganska mycket hemmamatcher på en månad. Behöver ju inte vara mattesnille för att fatta att barnfamiljer inte har råd med mer än 1 match per månad.

  Är det så svårt att fatta att de ställena på arenan där ingen vill sitta kan säljas ut för en billig peng, säg 130 kronor. Rad 1-4, kortsida borta vid K samt allra högst upp på långsidorna.

 2. Frölundare sen barnsben. Jag tänker inte rabbla upp flera saker, men det som jag tycker är helt OBEGRIPLIGT är att Frölundas hemmaklack GG och Sektion 84 får dela på området mellan sektion A och B. Vi snackar om ca 200-250 platser i en arena som tar 12044! Nu har sektion 84 gjort ett strålande jobb så här långt, men hur ska folk kunna utveckla detta om man inte ens har möjlighet att köpa biljett till hemmaklacken för att den är full (200pers…?)Tror fler är sugna på att spontant stå med sektion 84 nu men då måste de få möjlighet att utvecklas. Börja med en sektion som tar minst det dubbla till en början dvs 500 platser MINST. Lägg priset på 100kr och man kan alltid ha en full kokande klack istället för en gapande tom sektion med 1000 platser tomma.

 3. Ni som klagar över priserna. Let’s Deal gjorde precis ett utskick med gå 2 för 1 ikväll på matchen. Så det är bara att hitta polare och gå!! Då kan ni även hjälpa till att bidra lite med stämningen, eftersom den tydligen inte heller var bra sist. Då undrar jag iof sig om man var där. Den var bättre än på flera år!! Så sluta gnäll och hjälp till att förändra istället!!

 4. Trevligt svar! Hur gammal är du?

  Att det är bra kanaler för v’ldigt mkt har jag aldrig sagt något om, men jag tror inte Frölundas målgrupp, dvs de betalande fansen, bryr sig så mkt om, eller ens följer, det som bara skrivs på sociala medier.

  Beviset är ju att de trots allt inte får tillbaka publiken.

  Jag tror Frölunda måste nå ut till de köpstarka fansen, som faktiskt kan tänka sig betala ca 400:- för en långsidastol, och det görs inte via Twitter/Facebook.

 5. Carna, du snackar så otroligt mycket skit. Twitter har gått till att likt ett sorts centra för ishockey, inte bara nationellt men globalt. Där samlas spelare, journalister och inte minst fans för att diskutera vad som händer. Om det inte är rätt målgrupp så vet jag inte riktigt vilka som är det. Facebook är dessutom världens största mötesplats där människor i alla åldrar möts upp och diskuterar. Så, berätta gärna mer om din Social Media Marketing utbildning?

 6. Manders: Jag klarar mig men det finns säkert många andra som tycker det är för dyrt.Dessutom släpper dom inte alltid de billiga 100 kronors biljetterna om övriga platser säljer dåligt!

 7. Markus: Jag var där… och nej, vi som satt på långsidan hörde er knappt tyvärr. DJ’n, discomusiken och alla klappor är det som hörs. Stämningen var bra mkt bättre förut, då hela publiken engagerade sig. Så jag går dit och försöker göra mitt! Men FHC kan ändra på en hel för att förbättra!

 8. Förklaringen är väldigt enkel: för många matcher! på riktigt! Flera av de jag känner som alltid följt VF orkar inte längre. Det är delade omgångar, matcher på märkliga dagar och alldeles för många omgångar. Man upplever det som en rörig transportsträcka!

  Förr var det bättre, då visste man att tisd, tors och söndag var vigd åt hockeyn! Nu kan matcher spelas varje dag…

 9. Vad är det 56 matcher kvar till matcherna börjar gälla något. Då är våren här och fotbollen har rullat igång. Så nej tack någon hockey blir det inte.

 10. Tyvärr tror Frölunda att de har en produkt som gör att de kan ta över 400 spänn för en biljett. Du får en biljett billigare i samtliga större ligor jag sett. NHL, DEL, OHL, CHL mm.
  Efter dessa magra år som varit där man svikit sin publik med uselt spel och värdelösa värvningar borde man smugit in lägre biljettpriser från början och sen höjt om det går bra.
  Sen borde världens bästa intro återtas, Thunderstruck! Enkelt och grymt

 11. Vänta nu, är detta samma Dansbands-Rylander som nyligen gafflade om att puckeyn i stan var hetare än guldstriden i fotbollsallsvenskan?

  Aha… Det kanske inte var med sanningen överensstämmande?

 12. Slutspelsdrag? Det var trött rakt igenom!
  Varje gång innan match har jag ett sug att gå och kolla, varje gång när jag är där vill jag bara spy åt den kommersiella smörjan med klapp-klapp-låtar, speaker som säger till folk att klappa, reklamjinglar, kysszoom.. Nej fy f-n, frölunda gubbarna borde gå på blåvitt (eller som någon ovan sade, dif hockey) och se hur dom gör för att kombinera företagsbublik med att bygga passion.

 13. Jag tycker att man använder musiken fel, ofta när klackarna skapar stämning drar DJ igång musik och dränker stämningen. Gör om och gör rätt där så kanske upplevelsen blir större och pfubliken vill betala.

 14. Läktar underhållningen var fantastisk mot Luleå. Bästa på över två år. Det var ett jäkla drag. Sektion 84 och GG samarbetade jäkligt bra! Så säg inte att det blir en gäspning på läktare plats om du inte var där första matchen. Åk dit istället och supporta, klappa med. Istället för att gnälla.

 15. 1) Nya introt är totalt värdelöst! Att de aldrig kan lära sig och köra med det enkla. Just intron borde de ta efter NHL. Kör en frejdig rocklåt som intro och enkla budskap på snygga vita dukar som hängs ned. Håll endast på max en min, inte som nu, flera flera minuter där man tröttnar.

  2) Den nya marknadskillen skryter så mkt om nya kanaler, dvs twitter, FB etc, men jag tror inte det är rätt målgrupp för Frölunda. De borde tänka om och tänka rätt. det är faktiskt mer ”medelålders” och (tyvärr) de med högre inkomster som går på matcherna, och så länge biljettpriserna är som de är borde de fokusera på de målfrupperna och inte alla tonåringar som läser FB i parti och minut.

  3) Scandinavium är faktiskt en riktigt dålig ishockeyarena med dagens mått mätt. Dvs den är föråldrad. Så fort det blir matcher i Borgen höjs stämningen avsevärt, och det med exakt samma publik. Arenan måste göras om, dagens publik är för bekväm.

 16. Är inte ett dugg förvånad över att det inte blivit slutsålt än. Säsongen har knappt börjat, om ett par omgångar kommer det nog se annorlunda ut!

  Frölunda behöver fortfarande visa upp sitt nya jag, för att kunna locka folk till Scandinavium. Och självklart behövs familjepaket!

 17. Nu har man ändrat introt, tagit bort ”Till Scandinavium och låten med Lillasyster. Förändringar är bra men publiken behöver igenkännande tror jag.
  Och återigen, biljettpriserna är för dyra!

 18. Det är inte roligt att gå på hockey i stan längre… Då menar jag inte det som sker på isen utan på läktaren. Det är ingen stämning, bara som en gäspning… Man lika gärna ligga i soffan o kika för det är stämningen på läktaren som gör hela produkten. Var o såg Djurgårdens hemmapremiär i Allsvenskan, vilket JÄVLA drag… Där har ni o lära Frölunda. Så länge Goa gubbar är officiell supporter förening så kommer inget ändras på läktaren. De förmår inte ens fylla en buss till bortamatcherna, inte ok! Kan ju bara hålla tummarna att ”sektion 84” tar över o inte dör ut som alla andra som försökt göra något åt stämningen..

  Vet inte hur många brev som skickats till Frölunda Indians genom åren gällande goa gubbar, som uppenbart inte hörsammats, nu ser vi resultatet!!!! Folk gillar engagemang o känslor på läktaren, o just dessa två faktorer existerar tyvärr inte längre i Scandinavium…

 19. Jag ställer mig också frågande till personen som blev anställd till att fylla arenan. Nu är det ju självklart bara andra matchen hemma, men mot Färjestad? Och inte fullsatt i premiären? Det är två ganska viktiga matcher med breda ögon mätt. Jag undrar NÄR hans idéer kommer, för vi har varken sett bu eller bä. Klapporna är kvar, Denny kör sitt, allt detta var från fjolåret.. Vad är nytt? Introt var som en kolla på en nymålad vägg som torkade. Step your game up.

 20. Alltså detta klagande på biljettpriserna, Margit! Man får en biljett för mellan 100-400 spänn. Låt dom som ”har råd” köpa på långsidan, där eet är som dyrast, å köp en biljett där Sektion 84 håller till. Där kostar dom 100 spänn. B höger och A vänster

 21. Han som anställts för att fixa folk till arenan lär hänga löst.
  Samtidigt. Var är familjeläktaren? Var är matchpaketen? ”Allt kommer bli så enkelt med det nya biljettsystemet ” hette det ju.

Kommenteringen är stängd.