Gör om, gör rätt – fort!

Det största felet i Frölundas publikflopp:
Att en match i tredje omgången av SHL kostar i snitt 400 spänn på långsidan.
Det är hål i huvudet. Oavsett motstånd.
Gör om, gör rätt – och gör det framför allt snabbt.
Hellre fullsatt och billigare biljetter är min filosofi.
12 044 varje gång hade skapat tryck, hype, stämning.

12 kommentarer om “Gör om, gör rätt – fort!

 1. Snacka om bita sig själv i röven.. Frölunda hade ju så fantastikt mycket publik på någon träningsmatch… inse att puckey inte är intressant så länge man kör 1 miljard matcher + 100 miljoner slutspelsmatcher…

 2. Såhär borde Frölunda göra:

  Sälj ut hela sektionen närmast isen, de gröna stolarna (som typ alltid står tomma!!) riktigt billigt, likt sektionen; ”görbilligt”! Eftersom två matcher redan kommer vara spelade, sälj dem för typ 1500:- för resten av säsongen.

  Fylls de stolarna ökar inte bara publiken i sig utan stämningen kommer garanterat bli bättre! Detta då de sitter närmast isen, och de kommer de engagera sig mer, vilket faktiskt sprids uppåt. Nu sitter jag själv på långsidan, där uppe, och det gapar alltid tomt mellan rink/spelare och upp till våra röda stolar.

  Mina fem ören…

 3. Redan för sex-sju år sedan berättade jag att det kommer gå åt helvete, på det sättet som verksamheten bedrevs
  Men då var jag bara den stora pessimisten – ojoj vi är ju stenrika och massvis med pengar på banken…..så lät det då.
  Vad gör tomtarna nu – jo skickar förinspelade mobilsamtal med Joel, och sms-spamar med reklam – fortfarande den lata och totalt felaktiga vägen.

  Det som speglar det mesta som hänt Frölunda under min livstid på dryga 40 år – nästan alltid plockar man in fel folk att styra.

  Titta vilka ledarvärvingar som blivit bra? Självklart några få men de flesta lämnar Frölunda med svansen mellan benen – de trodde att de skulle få stå i rampljuset men att det skulle krävas slit och uppoffring var dom inte beredda på.

 4. Mailade Gyllander efter matchen mot Luleå. Blev så besviken när man plockat bort ” Till Scandinavium” samt att ljudvolymen var alldeles för hög, Fick ett helt A4 som svar tillbaka!!
  ”Nu är det nystart..bla…bla.
  Men Frölunda har aldrig varit så noga med sina fans. Dom vill man skall skriva om man har synpunkter, jojo, vad hjälper det. Dom kör ändå sitt race.
  Jag är inte gnällig bara besviken.

 5. Tjena! så här tycker jag, sänk priset på biljetterna i Kurvorna/kortsidorna till högst 350 kr skulle jag tycka vara ett rimligt pris! eller vad säger ni?

 6. Fast Niklas, det stämmer ju inte riktigt.
  Platserna i ”kurvan” kostar 400:- och det är för mycket, eftersom sikten är betydligt sämre än på långsidan. Det borde vara betydligt billigare att sitta på kortsida/kurvan.
  Jag får även känslan av att köparna av långsidebiljetterna ofta är företag/bjudbiljetter…

 7. Vem är förvånad (förutom möjligtvis väl valda delar på GP-redaktionen som ju mer eller mindre fungerar som VF:s förlängda pressavdelning).

  Hela arrangemangen luktar ju bästföre sedan länge passerat. Var på några matcher förra året (är alltid på Blåvitts-matcher) och allt – ja precis allt – är så fruktansvärt plastigt. Det finns ingen som helst känsla och allt luktar klappa i takt till jumbotronen. Hockey ÄR faktiskt bättre på TV där man slipper sitta och skämsvrida sig över musik och fåniga ”stämningshöjare”. Lägg därtill resultat och spelare som presterat långt under en för priset acceptabel nivå och det hela är sannerligen ingen överraskning.

  Frölunda borde göra en nystart och plocka bort fånerierna och istället värna om traditioner och sina engagerade supportrar.

 8. Tyvärr är det inte priset som är problemet. Ganska lätt att inse då de dyra biljetterna alltid säljs medan de billiga biljetterna, framförallt vid kurvan vid bortaklacken, alltid finns kvar. Såhär har det sett ut länge. Om priserna var problemet borde ju platserna på långsidorna finnas kvar. Enkel logik!!

 9. Dåliga publiksiffror handlar enbart om priset, tror jag. Det är billigare att köpa hem matchen på PPV och se den från soffan. Det är dessutom billigare att gå till en sportbar och köpa två-tre öl och se matchen där (och då är det mycket mindre köer till att få käk eller dryck). Men hade prisläget varit tvärtom, alltså billigare att gå till Scandinavium, då hade valet varit mycket enklare. Så jag håller med dig – fram med billigare biljetter!

 10. Problemet är att folk har tröttnat till slut. DJ, indianer, klappor, hög discomusik (inte för att lillasyster var bättre), men droppen har runnit. Det är för många matcher och vill jag se hockey går jag hellre på division två. Där känns det fortfarande som hockey och jag slipper skämmas för vad kostymerna gjort mot min klubb.

 11. Sa ju det. Hellre fullt billigare än halvfullt svindyrt.
  Mervärdet av en fullsatt match med bra tryck är större än de monetära värdet av halvfullt dyrare.
  Det blir festligare och större chans att folk kommer tillbaka, samt att framför allt spelarna blir mer motiverade. Alltså tjänar man otroligt mycket mer på att sälja ut hallen billigare i långa loppet…

Kommenteringen är stängd.