Nån som vill till KHL?

20130919-164402.jpg

Ser att Julius Hudacek, den gamle puckmotaren, har fått sparken i KHL. En match blev det i Sibir Novosibirsk, en enda match med en räddningsprocent på 82,4. Sedan var det tack och hej, trots ett nyskrivet tvåårskontrakt.

Det svänger i Ryssland – men tro inte att Hudacek går lottlös.

KHL har en standard på att betala ut 50 procent av lönen och 20 procent av nästa års lön – om du sparkas innan jul. Så om keepern har en årslön på 10 miljoner blir det ändå sju miljoner – för en enda spelad match.

Det skulle jag också kunna tänka mig.

Joakim Lundström, killen som aldrig riktigt fick chansen i Frölunda och försvann till Timrå, spelar nuförtiden också i KHL – i Admiral Vladivostok. Han har lyckats lite bättre och har 93,6 i räddningsprocent efter tre spelade matcher.

Och Jocke trivs, enligt sitt twitterkonto.

”Och är det nåt jag lärt mig på dessa två månader så är det att inget är självklart samt att allt är möjligt i Mother Russia.”

 

Och nej: Det var aldrig aktuellt att ta tillbaka Hudacek. En keeper som kostar 200 000 i månaden är inte intressant när du har två målvakter som tillsammans tjänar runt 80 000 i månaden.