Ett ord

Hmm. Nja. Eller vad fan?
Visst, tålamod.
Glöm. Inte. Det.
Fast det är lätt såna här kvällar. Vi måste kunna kräva mer av Frölunda – oavsett om elva spelare är nya.
Dick Axelsson kan inte drälla och såsa, kapten Joel Lundqvist får inte ta en tia för snack.
Rutinerade gubbar, ikoner.
Tillräckligt rutinerade för att inte utsätta sitt gäng för såna dumheter som det faktiskt blir mot Linköping .
”Vi kan bättre än så här – och vi är inte nöjda med inledningen”, säger Christian Bäckman.
Fyra omgångar av 55 spelade.
Ingen anledning till oro.
Eller, jo … det finns det.
Blir det för många förluster vill inga se Frölunda i Scandinavium . Inte för tokpriser som 455 kronor. Även om det finns biljetter för 100 spänn.
Men en klubb som har elva spelare tingade av NHL kan inte ha brist på talang i alla fall.
Det kommer att storma i Göteborg framöver. Men jag tänker inte blåsa.
Inte än.
Jag har sett Frölundas toppar. Och de, mina vänner, är svåra att stoppa i Sverige. Men Roger Rönnberg måste strax välja förstekeeper.
Jag hade varit galen, som målvakt, om jag varit tvungen att varva – även om jag varit fantastisk i matchen innan.

6 kommentarer om “Ett ord

  1. Enbom! Fotboll är vackrare. Allsvenskan är spännande pga alla kan slå alla. I SHL kan alla slå Frölunda och kommer att göra det pga deras återkommande plattmatcher och brist på hockeykultur. Om man tycker det är vackert att se bröt och stök med ibland slagsmål mellan spelare skall man se det oestetiska spelet ishockey. Det enda som är bra är tempot, men Frölunda saknar även det som oftast, ingen killerinstinkt alls som Skellefteå eller Färjestad.Precis!

  2. Anders B: För att fotboll har inte vikande publiksiffror? Ett gäng sopor som varken kan slå pass eller avsluta i nät. Allsvenskan är en av Europas sämsta ligor, ge mig en anledning varför man ska kolla på fotboll? Precis.

    Tålamod, sluta tro att Frölunda kommer gå obesegrat genom 55 omgångar och aldrig möta en dipp. TRO på laget, och TRO på detta så kommer det att bli bättre. Jävla gnäll hela tiden.

  3. Jag hoppas verkligen att Frölunda åker ur denna säsongen. Göteborgare i allmänhet verkar vara otroligt styva i korken och något måste göras åt detta. Allt inom västra Götaland kan inte fokuseras till Göteborg. Det finns faktiskt andra delar av landet också.. Och det skulle gott för oss övriga om Frölunda åkte ur!! 🙂

  4. Nu har Rylanders ångestperiod börjat. Frölunda är och har alltid varit ett upp och ner lag. Jämnhet kommer ur begreppet hockeykultur, sådant som finns i Brynäs, Färjestad, Leksand, Skellefteå mm. En kontinuitet och själ som kan hockey. Frölunda är ett köpegäng som inte har den eviga vinnarinstinkten som krävs. Hockey har fallande publiksiffror, vill du se snyggt spel istället för bröt, stök, slagsmål!och vevande klubbor framför mål, gå och se fotboll!

  5. Tålamod tålamod kanske det…men i matchen mot Färjestad senast bjöd Frölunda på det sämsta spel jag sett laget prestera på många år..efter ett sådant bottennapp är det tveksamt om jag återvänder till Scandinavium.Joel Lundquist?Måste vara den sämsta säsongsinledning han någonsin haft.Gammal?

  6. Frölunda var inte bra. Sämst var dom gamla Lundqvist, Bäckman o Kahnberg. Man är inte ett bra lag, om man siktar på att hålla sig kvar i SHL, så kanske man uppnår målet. Kanske. Jag tror personligen man åker ur SHL.

Kommenteringen är stängd.