Längtar Olimb efter HV71?

Mathis Olimb är en riktigt go gutt. Alltid trevlig, snäll och mjuk. Nästan för snäll, på gränsen till mesig för att vara tuff hockeyspelare.

Därför är det här otäcka bilder att se. Tre år gamla, från en internmatch med Chicago Blackhawks tingade spelare.

Mathis blir helt oprovocerat nedslagen av en lagkompis – och får en tuff axelskada, som spökar långt senare.

Spelaren som slår heter Kyle Beach.

I dag skrev han på ett treveckors kontrakt med HV71. Krisdrabbade HV71.

Lördagen den 12 oktober åker Frölunda till Kinnarps Arena i Jönköping. Vad tror ni att Mathis Olimb tycker om den återföreningen?

Och vad tror ni att hans lagkompisar säger, tycker – och framför allt gör?

Nedsläpp, klockan 16.00.

OTÄCKA SCENER: Olimb blir sönderslagen

 

6 kommentarer om “Längtar Olimb efter HV71?

  1. Om spelarna i Frölunda ger dig på en spelare för en sak som hände (hur korkat det än må vara) för flera år sedan i ett annat lag, så bör de nog fundera på om det ska hålla på med hockey. Fast å andra sidan, hämndaktioner är väl Frölundas melodi, för spela hockey kan de ju inte.

  2. Olimb lär se till att spela sitt och lagets spel. Han är för smart och duktig för att drivas av ”hämnd”. Dessutom en i mina ögon otroligt ärlig spelare. Men det är inte omöjligt att Beach kommer bli extremt hårt uppvaktad av andra….

  3. Om det verkligen på allvar är en relevant fråga hur en hockeyspelare och hans lagkamrater kommer att agera flera år efter att spelaren skadats, då finns det anledning att fråga om det inte finns ett allvarligt mentalitetsproblem inom ishockeyn. Hämndaktioner, slagsmål o likn borde, enligt de överenskomna reglerna, inte höra till sporten. Att det får se ut som det stundtals gör på ishockeymatcher, där spelare får hjärnsläpp och skadar andra genom mycket grovt vårdslösa aktioner, är egentligen sjukt. Den som inte respekterar sin motståndare som en motspelare, utan ser honom som någon som det är OK att skada, bör sluta spela ishockey.

  4. De borde matcha Beach med Erik Gustafsson, han är bra på att stå upp för sina lagkamrater.:-) Olimb lär ge svar på tal med speed och förhoppningsvis mål!

  5. Olimb lär nog inte vara överlycklig. Han är ingen fighter, punkt slut. Om Beach ger sig på Olimb hoppas jag att någon går in och försvarar honom. Trots att jag inte tycker om slagsmål. Men det beror på vad som händer, det behöver möjligtvis inte hända något alls.

    1. Nä, Olimb kommer inte att göra nåt. Men det finns säkert de i Frölunda som inte uppskattar vad Beach gjorde den där internmatchen. Rätt många, skulle jag tro.

Kommenteringen är stängd.