Brunnström byter klubb?

20131004-140659.jpg

Fabian Brunnström sitter på läktaren – för femte matchen i rad.

”Jag vet inte när det hände sist. Kanske i NHL, nån gång …”

Han ser ledsen och allvarlig ut på samma gång. Lusten att komma in och visa hela världen, åtminstone hockeypubliken i Göteborg, vad han går för … ja, den växer. Sväller.

”Ja, dessutom blir det tråkigt när jag inte får spela matcher.”

Nu är det fyra matcher i rad utan spel – letar du en ny klubb?

”Vi får se vad som händer. Jag fortsätter att ta en match i taget.”

Det såg ut som om du ingick i en formation på träningen.

”Nä, det är tveksamt.”

En elitspelare måste dock spela matcher – och att gå hoppas eller tro på en skada för att få plats, det är det ingen som gör. Rehabansvariga Stina Hedin har dessutom bra snurr på alla spelares kroppar. Peppar, peppar.

Så, Roger Rönnberg – hur resonerar du kring Fabian?

”Jag lider med honom, att jag inte kan spela honom. Just nu. Det är tråkigt. Han är en en kille som jag önskar all välgång. Han och Evan McGrath har haft det lite jobbigt, när de har hamnat mitt emellan våra specialenheter. Ingen har en fast roll i powerplay eller boxplay – och då har vi svårt att hitta en plats i laget.”

Du säger att du önskar honom all lycka – det låter nästan som om han är på väg från Frölunda?

”Eh, nä … absolut inte. Ju tyngre det går, desto mer tränar han. Fabian är fantastisk att få leda. Och han upplever det svåraste du kan vara med om som spelare. Att sitta vid sidan om. Han gör det inte på grund av att han inte försöker i alla fall.”

Men hur länge finns tålamodet?

 

Klart är i alla fall att Roger Rönnberg inte drar sig för att vaska om eller testa nytt. På sista träningen innan Växjö-matchen spelade Robin Figren i en PP-uppställning tillsammans med John Klingberg, Joel Lundqvist, Magnus Kahnberg och Mathis Olimb.

Det såg riktigt intressant ut.

4 kommentarer om “Brunnström byter klubb?

 1. Jag började nästan gråta när jag läste detta om Fabian! Han har verkligen presterat under de matcher som varit. Mycket bättre än t.ex. Dick. Bänka Dick och låt Fabian ta hans plats. Det skulle nog varit bra för både Dick och Fabian. Han skulle kanske fått sig en funderare när han såg matchen från läkaren. Och snälla Fabian. Byt inte klubb. Vi vill ha dig kvar!!

 2. Lite märkligt med tanke på hur tex Kahnberg och Axelsson underpresterar. Även Joel.
  Får en känsla av att man försöker mobba ut honom, har ju varit diskussioner om hans vara eller inte vara sen Rönnberg kom in.
  Man har ju satt spelare på läktaren tidigare som sedan försvunnit. Toni Söderholm är väl ett exempel.

 3. Hej,
  Ta tillbaka Mikael Johansson,
  Han har fortfarande betalt av vf,
  Han kan spela boxlay
  Vi ligger inte bra till i den statestiken.

 4. Förstår inte hur han kan säga att det inte finns någon plats för honom när det i princip bara var två kedjor som var okej förra matchen. Alltså i mina ögon så var ingen kedja riktigt bra senast, vilket jag tycker borde ge plats åt Fabian och låta honom ta chansen. Men det är ganska så tydligt att RR tror mer på McGrath och är villig att ge honom flera chanser. Vilket känns orättvist!

Kommenteringen är stängd.