Grauers: ”Alla får göra fel”

Fansen är fortfarande förbannade på Frölunda – särskilt när det gäller twittergate, där presschefen i klubben på ett hånfullt sätt – och mitt i lördagsnatten – besvarade frågor från fansen.

Hur hanterar föreningen den turbulensen, ordförande Mats Grauers?

”Jag tycker att organisationen på alla sätt tar tag i det. På ett klokt sätt, på ett seriöst sätt – och gör det för Frölundas bästa. Utifrån min position har jag ett oerhört förtroende för hur klubben hanterar det här.”

Just den specifika händelsen på sociala medier?

”I min värld får alla göra fel. När man dessutom är oerhört snabb att tillstå att ”det här gick lite för fort”, ”det här kanske jag inte borde ha gjort vid den här tidpunkten” – och när vi går ut med det … då är det stort. Det är så att jag vill att Frölunda ska agera. Vi ska inte sopa nåt under mattan. Vi tar ansvar – och så går vi vidare.”

Tror ni att det här påverkar relationen med fansen, klubbdirektör Anderz Larqvist?

”Nä, inte i långa loppet. Det blåser över. Och vi gör vad vi kan för att det ska blåsa över på så bra sätt som möjligt.”

Och vad gör ni?

”Vi går ut med ett statement. Om helheten. Om intro, biljettpriser, om sociala medier. Var vi står nånstans – varför vi gör saker.”

Hinta lite. Gör ni om introt? Tar ni tillbaka indianhuvudet, eller lägger tillbaka en låt som fansen älskar?

”Vi utvecklar det ständigt. Vi får se vad som händer. Vi har redan innan säsongen gjort det som en process. Allt är inte färdigt. Det kommer att vara färdigt i början av november.”

Biljettpriserna, har ni tvingats tänka om?

”Vi följer utvecklingen – och kan tvingas parera beroende på hur det utvecklas.”

Har ni satt ett för högt budgeterat snitt – 9 500?

”Det är för tidigt att säga. Vi har två publikmatcher framför oss, mot Leksand och Brynäs.”

Lyssnar ni på era fans?

”Lyssnar gör vi alltid. Det kan framstå, med tanke på den här grejen i sociala medier, att vi inte gör det – men det gör vi verkligen. Sedan kan vi kanske inte låta 50 eller 100 fans styra det vi gör – utan vi måste ha ett större självförtroende för det vi gör.”

Mats Grauers får avsluta:

”Ödmjukheten finns. Krävs det förändringar – så gör vi dessa. Vi gör bra avvägningar inom organisationen.”

Så vad säger ni, fans?

Är ni nöjda med svaren?

 

 

 

17 kommentarer om “Grauers: ”Alla får göra fel”

  1. Rylander: Du som har kontaktkanaler; Kan inte du fråga frölunda hur de vet att det arrangemanget de bestämt gillas av minst 50% av de som kommer till arenan? För om inte ens en majoritet gillar det, då har de ju helfel som väljer själva hur det ska vara!

    Pratar man med de som sitter runt omkring sig, och de inom sin egna omgivning så är det ju typ 99% som är missnöjda, så man blir ju nyfiken på vilka dessa är, de som tydligen ger frölundabossarna rätten att fortsätta göra som de vill!?

  2. Nacka: Håller med dig ang om att inte låta de högljudda fansen bestämma… men som du också skriver, så får man nog vara säker på sin sak då man säger nåt sådant. Jag har inte hört någon säga att ljudvolymen och intror/arrangemangen är toppen… däremot hör jag på jobbet, bland vänner, alla som sitter runt mig i arenan, att det är dåligt… så vart får de sina uppgifter ifrån!? Känns snudd på arrogans att hela tiden säga mantrat: ”Vi lyssnar, men kan inte göra alla förändringar då alla tycker olika”. jag undrar vilka de är som tycker allt är toppen i Scandinavium, som gör att Mats & lars fortsätter på sin egna väg!?

  3. Sen håller jag med Mats, man kan inte låta en liten högljudd minoritet bland fansen styra vad klubben ska göra. För Mats del gäller det dock att var på det klara med att det verkligen är en handfull personer som skriker om dittan eller datten.

  4. Instämmer med många, det är obegripligt att Gyllander får ha sitt jobb kvar. Han kan inte skriva, tala eller vara social. Och bossar över Frölundas kommunikation. Han har vid flera tillfällen visat att han inte kan företräda Frölunda i olika sammanhang utan att reta upp mängder med folk och därmed tappar Frölunda fans. Hela situation blir lite löjlig, Mats och Anderz snackar om professionalitet samtidigt som man låter Gyllander, som väl knappast något fans förknippar med professionalitet, är klubbens ansikte utåt.
    Gyllander måste ha nån hållhake på några centrala personer i föreningen.

  5. Rylander ska avgå och Indianen tillbaka, varför har Ni inte fullsatt?? Låt inte ett pucko bestämma han e ,,,,,,,,,,

  6. Man blir bara förbannad när man läser vad Grauers och Larqvist säger. Jag antar att de ””50-100 fansen som reagerat är dom som är trogna laget och sitter i Scandinavium varje match Dessutom är det absolut fler som klagar!
    Det var Adhrian ihop MED supporters och fans som röstade fram det gamla Introt. Men att samarbeta med supporters är inget som nuvarande ledning prioriterar. Man kör sitt eget race i klubben för inbördes beundran.

  7. ”…Sedan kan vi kanske inte låta 50 eller 100 fans styra det vi gör…” Nej, men att FHC tappar 3-4000 åskådare per match borde styra vad klubben måste göra!

  8. Peter Gyllander har själv sagt att han är Leksands-supporter, men det är nog inte hans största minuspost. Det är att han har taggarna utåt mot alla hela tiden. Detta har blivit värre med åren och nu mer kan inte hans arroganta leende dölja det längre.

    Men som sagt – Grauers Larqvist och Gyllander är stöpta i samma form och det viktigaste är dom själva – inte vår älskade klubb.

    Tänk er Orrgren m.fl av ledare med hjärta har bytts ut mot dessa föråldrade bratts som ser Frölunda som deras väg in i glansen.

    Grauers, Larqvist och Gyllander – sluta fördärva

  9. ”… och när vi går ut med det. Det är stort. Det är så att jag vill att Frölunda ska agera. Vi ska inte sopa nåt under mattan. Vi tar ansvar – och så går vi vidare.” När man läser intervjun är det lätt att konstatera att Frölundas ledning ser supportrarna som ett onödigt ont. Om Frölunda hade haft en sund kultur i ledningen så hade det trängt ner i organisationen så att Twitterkonversationen hade varit sansad. Vilken tid på dygnet som helst…

  10. Tyvärr risk att Modde inte skämtar med tanke på nivån i samhällsdebatten, med alla som blir kränkta hit och dit.

  11. Jag är nöjd med allt, utom en sak. Just Gyllander. Presschefen. Man kan ursäkta sig precis hur mycket man vill och kan. Men så som han besvarade supporters på Frölundas twitter i Lördags natt. . Det är ren jä*la skam för hela föreningen. Jag kan inte för 5 öre begripa vad människan gör kvar i organisationen. Man måste ha ett eget ansvar gentemot sin arbetsgivare, i detta fall en av Sveriges största idrotts föreningar. Det får inte vara på detta amatör liknande vis. Jag kommer alltid att stöta LAGET Frölunda. Det har jag gjort alla matcher hemma, hittills iår. Och det kommer jag att fortsätta med. För i grund och botten vad jag än tycker om presschefen och att introt är REN skit (ta tillbaka hjälmar av guld). Så älskar jag detta lag. Och det absolut bästa som jag kan göra för dem just nu, är att gå på matcher! Stötta! Klappa! Jag vill och tror mycket på detta lag. Jag tänker inte sitta på arslet och gnälla. För det hjälper heller inte laget. Just nu blåser det i motvind. Men jag tror vinden vänder snart. Ser fram emot Leksand hemma på Torsdag. Äntligen!

  12. Snälla sluta kalla Frölunda för indianer. Det är dags att folk inser hur rasistiskt det faktiskt är! Ett lag som hette Frölunda N****** skulle ju aldrig fungera, varför tillåts då Indians? Och den avskyvärda, karikatyriska loggan. Du vill till och med ha den för spelarna att åka in igenom?

    Frölunda är ett avskyvärt exempel på postkolonialism. Skäms över människors ignorans…

Kommenteringen är stängd.