Frölunda gav sig – lite!

20131009-172040.jpg

Frölunda engagerar. Rör upp känslor. Får människor att jubla. Och att bli förbannade.

Så är det bara.

Frölunda är Blåvitts motsvarighet på is, helt enkelt.

Därför gillar jag att klubben bjuder in fansen, när det knackat betänkligt i relationerna så här långt in på säsongen. Fans som känner sig överkörda i alla möjliga frågor – från biljettpriser till val av låt till introt. Jag gillar att klubben vågar möta fans som var galna över bemötandet från presschefen i lördags natt, när deras åsikter om matcharrangemanget bara fördes fram på twitter.

Men nu lyssnar Frölunda.

Inga sänkta priser, inte än – men olika paket som ger fler biljetter till billigare pris. Dessutom sänkt volym i arenan, så det går att prata med bänkgrannen. Och så kommer en ny version av indianhuvudet tillbaka, precis som hymnen av Peter Simson. Hjälmar av guld ska visas med text på jumbotronen, en chans för hela publiken att stå upp i arenan och sjunga med halsduken i luften.

Precis som när Joel Alme kör Snart skiner PoseidonGamla Ullevi, alltså.

Det här visar att Frölunda lyssnar.

Att Frölunda går att påverka.

Det är ett riktigt bra drag.

”Vi lyssnar. Om alla sågar introt så ändrar vi”, säger klubbdirektör Anderz Larqvist. Nu fattas bara att klubben förstår att ett göteborgskt band som Lillasyster är betydligt bättre att ha än Foo Fighters från United States. In med fansframröstade Till Scandinavium i stället för The Pretender.

Och när väl Roger Rönnberg får spelarna att prestera i match efter match … tja, då blir vintern plötsligt betydligt roligare.

Vi gav oss. Åtminstone lite grann.

Gott så.

11 kommentarer om “Frölunda gav sig – lite!

 1. Johan Rylander,

  har du glömt att det finns andra fotbollslag i stan? Frölunda är inte Blåvitts motsvarighet utan unikt nog HELA Göteborgs lag.

  Vi är många som skulle sluta gå på hockey om det blev som att gå på Blåvitt. Kriminella i klacken, hatramsor och bråk utanför Scandinavium? Nej Tack!

  Vårda Frölundastämningen som är mycket varmare än Blåvitts. Utnyttja att man är inomhus och använd ljud och ljus på ett vettigt sätt.

  När jag tänker på det är ju faktiskt Frölunda ÖIS motsvarighet snarare än Blåvitts. Värme, stil och underhållning! Ta det med en nypa salt… 😉

 2. Givetvis skall vi ha Lillasysters ”Till Scandinawium” tillbaka. Inte för att det är världens bästa låt utan för att den är specialskriven och unik. Vad har Primal Scream med GBG att göra ???

 3. Peter:
  Håller verkligen med dig. Ta för Guds skull inte tillbaka lillasysters låt! Det kan vara den absolut vidrigaste låt Frölunda kommit in till någonsin!

  Ge mig mustasch eller varför inte Primal scream med låten Rocks som under guldåret!
  Aja allt funkar men inte lillasyster!
  Tänk om tänk rätt 🙂

 4. Hvf : Vet du vad? Jag ryser vid blotta tanken att jämföra Frölunda med blåvitt. Tyvärr så har jag bara dåliga minnen av allt som har med blåvitt att göra.

  För övrigt tror jag att det ger sig med tiden, allt kommer komma på plats tillslut. Det gäller att ha tålamod! Allt tjafs om introt börjar bli tramsigt, finns viktigare saker att lägga energi på!

 5. Rylander, om du vill göra mera nytta ”för” Frölunda genom att t.ex. spara pengar, så kan du skriva en ”krönika” om att de borde sparka sin presschef …

  Vad in i h-l-e-e skall de ha en presschef för? Där måste de kunna spara mängder av stålar. Han kan ju inte ha en s.k. heltidstjänst för det han ”bidrar” med.

  Klubbchef, ordförande & tränare borde gemensamt klara av den kontakten som behövs med er, för det är ju ändå dem ni talar med ..

  När han dessutom gör tavlor, så borde han ju bli konstnär … och inte vara presschef.

 6. Lovisa:

  Men man vill ju ha som på gamla ullevi när det är ett halsduk hav på hela arenan. 50 pers eller hur många de nu är i klacken blir inte så mäktigt. Med alla ljuseffekter och indianhuvuden kommer det inte att bli en ”snart skiner poseidon” tyvärr. Kolla på blåvitts intro, allt är så enkelt som det bara kan vara. Men Frölunda ska alltid konstla till det och i processen förstöra det.

 7. Vill inte vara sådan men Lillasysters låt är verkligen hemsk och det är bra att de tagit bort den. ”Bära hjälmar av guld” är mycket bättre och om man ska ha en till låt så behöver den vara större och djupare än Lillasysters. Det finns ingen kärlek i den låten, bara några standardriff och ett tjatigt ”Nananana”-parti.

  Att vara ett Frölundafan betyder mer än stegen man tar till Scandinavium. Man är ett fan en regnig novemberdag när chefen säger att man måste jobba över, man är ett fan när man är full, man är ett fan när man är glad, man är ett fan när man får sitt första barn, ja man är fan hela livet och det borde en låt spegla.

  Både GAIS och IFK har fått till riktigt bra låtar. Även Skellefteå som har ”My Home Town” av Wannadies som hymn har en fantastisk låt som handlar om mer än att bara gillar hockeyn. Och jag är inte någon indiekille utan älskar hårdrock!

 8. hvf: Det lyser ju alltid vid klackarna.

  Flera matchpaket, plus att diverse företag sluter upp bakom Frölunda är ett plus! Fick mail bland annat från Bengans om biljetter!

  Att man låter texten synas på jumbotronen, kommer tyvärr inte hjälpa dom som sitter högst upp, då bildskärmarna är på tok för små! Det är en bra möjlighet för dom som inte lärt sig texten att kunna sjunga med!

  Önskar nästan att jag struntat i att plugga och åkt iväg på mötet istället!

 9. Tror någon att det kommer bli som snart skiner poseidon när man har indianhuvuden och en nedsläckt arena? Jag menar halsdukarna blir ju rätt onödiga när ingen ser dem?

 10. Nu är jag nöjd 🙂 ”Bära hjälmar av guld” är viktigast för mig. Bra att dom lyssnat.

Kommenteringen är stängd.