Persson får hjälp

20131017-223157.jpg

Det här är Christoffer Persson, Frölundas allra tyngste spelare. 103 kilo.

Han har haft en tung start på SHL – och till och med hamnat på läktaren. Fast mot Skellefteå var backen tillbaka, med drygt tolv minuters speltid.

”Jag har inte alls varit nöjd. Det är lite detaljer som jag har jobbat med. Det sitter inte riktigt, så jag har fått nån dag extra på mig att jobba med det”, berättar Marino, som alla kallar bjässen.

Som vad?

”Det handlar om klubban på pucken, utboxningen ska bli bättre och jag ska bli lugnare med puck.”

Det är Klas Östman, backcoachen, som kör med dig?

”Ja, det är han jag har kontakt med. Men alla tränare tycker ju samma sak”, ler CP.

Är det stor skillnad mot i fjol – att det finns en backcoach som säger åt dig att skärpa dig, eller just det här måste du träna på?”

”Ja, det är det. Vi kollar mycket mer video. Vi granskar allt spel, jag ser vart bristerna ligger. Det är bra. Jag utvecklas och blir en bättre hockeyspelare. Jag måste också bli en bättre spelare.”

Du är inte rädd att bli ivägskickad om du inte håller?

”Det är hockey. Det gäller att slåss om sina platser. Det är tjusningen. Det håller inte att åka runt här på en grilla. Det är krig varje dag.”

Känner du att du utvecklas som 28-åring?

”Ja, absolut. Det gör jag.”

Och kvällens match var absolut ett steg i rätt riktning för Christoffer Persson.

 

 

3 kommentarer om “Persson får hjälp

  1. Varför ska det alltid skickas iväg. Så fort någon inte spelar på topp? Man kan inte ligga på topp 24/7. Vart finns tålamodet? Persson är en härligt Go kille med mycket hjärta för Frölunda! Som jag hoppas stannar i många år till..

  2. Persson är en av de spelare som inte levererat. Precis som Djuse. Och Bäckman. Och Kahnberg. Men det är väl lättare att skicka i väg en ung kille än gamla stötar? Tror du inte?

    1. Gamla stötar! Haha, det var ett uttryck jag inte hört på ett tag. Men visst, det finns nog mer utveckling i killarna under 20 år …

Kommenteringen är stängd.