En perfekt dag för 12 044

Tre raka vinster – den senaste efter fantastiskt spel mot svenska mästaren Skellefteå.
Gratis för studenter.
Halva priset för alla andra.
Och ändå … ändå är det inte fler än 6000 biljetter sålda till Frölundas match mot pigga nykomlingen Örebro i kväll.
Visst, tredje hemmamatchen på en vecka och fyra dagar till löning – men ändå i stort sett gratis att gå och se landets mest utvecklingsbara hockeylag. Ett lag fyllt med talang – på väg till NHL.
Klubben har lyssnat – så snart kommer både indianhuvud och kanske Lillasyster tillbaka. Biljettpriserna är sänkta.
Laget spelar bra – ligger i topp av SHL.
Så var finns problemet?
Visste jag – så hade jag sålt lösningen.
Eller sökt jobbet som den som ska fylla arenan.
Den här dagen är en perfekt dag för 12044. Och det regnar inte inomhus …

8 kommentarer om “En perfekt dag för 12 044

 1. Jag skulle så gärna gå på matcherna men som student/arbetssökande så går det inte ihop, just nu får man nöja sig med streams och någon enstaka match.

  Sen som många andra skulle jag vilja ha bort indianloggan, skapa något som har med klubbens historia istället. nån typ av vapensköld/emblem. Laget var riktigt snyggt när de spelade i sina klassiska tröjor för några år sedan.

  jag är övertygad att publiken kommer tillbaka, man har bara fått börja om med proceduren försöka hitta sina rötter igen…

 2. Ytterligare en orsak är att efter 100 omgångar så går alla till slutspel nu. Nej, just det, de två sista får inte spela slutspel. Det ordnar nog Hockeyligan till nästa säsong. Vänta bara.

 3. Till alla som längtar tillbaka. Det var inte bättre förr!

  Har gått stadigt på Frölunda sedan 70-talet och det har blivit mycket bättre.

  Den som vill ha stora klackar med en svans av hat och våld får gå på fotboll.

  Majoriteten vill ha en bekväm modern upplevelse med musik och puls. Både jag och min åttaåring njuter av matcherna.

  Det 8-åringen vill ha är bättre internet så han kan följa vad som händer i de andra matcherna, se repriser i pauserna från de andra arenorna i mobilen.

  ”Varför fungerar inte telefonen här inne pappa? Är något trasigt?”

  Titta framåt inte bakåt, använd tekniken! Låt inte den lilla minoriteten som vill titta bakåt eller ha en kultur med klackar höras för mycket.

 4. Tror många har blivit lata, matcherna sänds ju på Cmore o många har storbildskärmar hemma…de sitter hellre hemma o hejar…tyvärr hör inte det i scandinavium…sen är ju arenan i sig ett problem. Den är föråldrad, man har gjort en del kosmetiska förnyelser. Folk vill ha nått nytt…men våra politiker tar ju evigheter på sig att bestämma om/var och när en ny arena kall byggas! Jag håller oxå med om att publiken inte är kunder, utan publik/fans. Behandla dem om sådana o inte om en kund ni skall sälja nått till!

 5. Markus: Du kallar publiken för kunder. Det är exakt sådant tänk som gör att Sveriges sämsta publik finns i Scandinavium.

 6. Grejen när man jobbar som Frölunda med indianer och annat jippotrams är att man får en medgångspublik. Därför kan det vara sådan skillnad. Jag är övertygat att när matcherna börjar räknas och det fortsätter gå bra kommer publiken tillbaka. Sen låt oss snälla slippa det pinsamma indianhuvudet. Vi måste ha tillbaka de riktiga fansen. Och nej det började inte 2005 utan på 90-talet när man sålde sin själ och tog indianen som logga.

 7. En långsam kross av Frölundas supportrar har styrelse/klubbledning hållit på med sedan 2005. Då kom storhetsvansinnet, då räckte det inte bäst i Sverige, 12044 och superbra intäkter. Mera skulle ha mera – detta har bara fortsatt.
  Nu håller piffopuff Larqvist/Grauers i skeppet och det är fel snubbar.
  Gyllander är den enda i chefsposiotion som är kvar, kanske säger något det också.

 8. Jag fattar ingenting?? Detta sitter djupt ner i roten. Detta kan inte ha med intron och och sådant att göra. Frölunda lirar underbar hockey men får bara halv arena?? För 4-5 år sedan hade det varit 11000 betalande kunder. Idag är det i princip gratis och ingen går. Jag fattar som sagt ingenting.,

Kommenteringen är stängd.