Rönnbergs ursäkt

Direkt efter match var Frölundas coach Roger Rönnberg besviken.
Förbannad över att hans spelande lag – återigen – åkt på stryk mot ett säckförsvar som kastar sig och täcker puck. Som mot Örebro. Som mot Leksand förra gången. Och så mot Leksand igen.
Och ut kommer orden:
”Det kan inte vara roligt att spela i Leksand, som ställer upp fem man i nåt slags boxförsvar. Bara väntar på en chans, väntar på en kontring …”
Frustration, naturligtvis.
Vinnarskalle, jajamen.
Men sen, lite senare, när klokheten sjunker in – så skickar Roger Rönnberg den här tweeten:

20131102-100608.jpg
Det tycker jag är ruskigt stort.
Att göra fel i stridens hetta är en sak.
Att be om ursäkt – en helt annan.
Roger Rönnberg växer i mina ögon. Som tränare. Som människa.

8 kommentarer om “Rönnbergs ursäkt

  1. Roger Rönnberg verkar vara en kille som vet vart han är på väg, och han vet hur den där scenen kommer att se ut när han till slut är där. Det finns något där som går utanför det dagliga huzzle-buzzle, det finns en båge som spänner längre. På det sättet är Rönnberg som en författare, han har en plan han måste följa (bågen… 50 kapitel/matcher, 60…) men också ta hänsyn till detaljerna (synopsis) i varje kapitel (dag… träning… match… tjôt), precis som en bok alltid vet mer än sin författare inser Rönnberg att helheten är omöjlig att greppa men måste omfattas, det handlar om helheten tillsammans med det dagliga. Det är som att sikta på Augustpriset… (jag har nominerats två gånger)så SHL-priset… det är alltid möjligt… helheten och detaljerna och slutscenen! Vem i Göteborg vill inte vara med om den scenen!

  2. Johan min vän, ishockey tvärtemot vad alla tror i Nordeuropa är stort i Sydostasien och Hong Kong, många expats, här i Hong Kong finns flera skridskokunniga kanadensare och amerikaner, och rinkar, detsamma i Bangkok, och jag som en gammal Värnamo HC- och Trojaspelare gör vad jag kan… för Frölunda… ikväll har vi fest i på Fu Yung Shi Restaurant i Wang Shai inför nästa Frölundaseger. Så – hockey blir en del av storyn i Bungalow.

  3. Mitt inlägg gick tydligen inte fram nyss, hälsning från Hong Kong där jag sitter och skriver på nya romanen ”Bungalow”, vi har tyfonvarning i regionen, så det här går väl heller inte fram… vi börjar förbereda oss i Wang Chai District på Island-sidan för matchen i kväll, killarna från Kowloon på andra sidan sundet har börjat anlända med sina Joel-masker… tuffa grabbar… det är timmar kvar… barerna på Wellington Street finputsar teveskärmarna… vi är beredda… Hong Kong är berett… ingen i Hong Kong älskar Linköping HC, det är som att älska Beijing HC…

  4. Han går i Peter Gyllanders skola att Twittra mitt i natten.

    Men Gyllander är ständigt arrogant och en börda för klubben.

    Rönnberg verkar vara en hyvens snubbe

Kommenteringen är stängd.