Näste stjärna i Scandinavium?

20131127-165912.jpg

 

Det här är William Lagesson, 17 år. 189 centimeter lång, 90 kilo tung.
”Ja, det brukar variera mellan 89 och 92 kilo”, berättar backen för bloggen.
William, eller ”Lagge” som han kallas, har precis gjort sin allra första träning med Frölundas A-lag – och gjort det bra!
”När säsongen startade i J20 hade jag inte en tanke på A-laget. Men det har gått fort i utvecklingen – och det är roligt att jag närmar mig.”
Roger Rönnberg kliver av isen och stannar till:
”Det här är näste stjärna!”, säger tränaren och klappar om ”Lagge” med ett flin.
Han har redan planen klar för en av J20-lagets stora stöttepelare.
”William är riktigt, riktigt duktig. Vi följer honom noga. Han är en av juniorlagets bästa backar. De är nöjda med honom i U18-landslaget, en klippa. En kille vi har i pipen. Men vi ska skynda långsamt, utbilda honom noga. Han har en del kvar i skridskoåkning, i teknik, i spelsystem – men det är ett riktigt bra råämne …”

2 kommentarer om “Näste stjärna i Scandinavium?

  1. Några av dem får plats nästa år. Och resten året efter det. Frölunda kommer bli av med många spelare framöver. Klintberg, Nilsson, Wennberg är förmodligen borta nästa år. Andra killar som kan försvinna är Anehlöv, Johnson och Collberg.. Känns underbart att juniorleden är såpass preppad!

  2. Alla dessa juniorer kommer tyvärr inte få plats i A-laget om nu inte alla andra försvinner till NHL, även om man lånar ut så kommer dom hamna i andra SHL lag. Det gäller bara att se till att behålla rätt spelare som kan utvecklas bäst annars får man låta andra lag utveckla dom se Figren, Hjalmarsson, P Carlsson, S Karlsson mm och hoppas att dom vill komma tillbaka och spela

Kommenteringen är stängd.