Inget publikrekord för Frölunda

IFK Göteborg kan andas ut.
Publikrekordet, 18 267 mot DjurgårdenGamla Ullevi, är säkert.
För Frölunda bygger, precis som GP skrev för en tid sedan, bara läktare för 16 500 åskådare.
Allt för att maxa upplevelsen – att så många som möjligt ska få se bra.
I dagsläget är drygt 12 000 biljetter ute – och siktet är satt till 16 000, typ.
Det är en välbehövlig siffra för att hjälpa upp Frölundas snitt, som budgeterats till 9 500.
Ståplats är i princip slutsålt – och de allra bästa biljetterna är redan plockade.
Det är många som vill höra Lillasyster sjunga Till Gamla Ullevi?
Förlåt, Till Scandinavium

18 kommentarer om “Inget publikrekord för Frölunda

  1. Okej. Jag övervägde bra j*vla länge huruvida jag skulle svara på ditt grymt otrevliga svar. Att du är otrevlig mot mig struntar jag i. Så jag tänker ta Johan i någon sorts försvar – sen kan han välja att ställa sig bakom det försvaret om han vill eller inte, det är upp till honom.

   Jag tänker inte ens besvara dina påståenden om mig i vilka jag inte ens förstår vad du vill ha sagt. Sen undrar jag vad det spelar för roll att du prenumererar på gp samt att jag gör eller inte gör det. Varför bryr du dig?

   Vi har uppenbarligen olika åsikter i frågan om information i texter. Jag tycker att du representerar en slö mentalitet som genomsyrar samhället. Att man måste få allting serverat på ett silverfat, ingenting kan man ta reda på själv. Och man tror att man kan lära sig allting och bli bäst på allting utan att ta reda på saker själv. Du kan omöjligt förstå innehållet om du inte läser det i sin kontexten. Kontexten i detta fallet är hela bloggen, inte bara det enstaka blogginlägget. Det är som om du skulle läsa en mening ur mitt i en bok utan att ha läst något annat av boken och säga ”JAG FÖRSTÅR INTE ETT J*VLA SKIT AV DEN HÄR BOKEN. DEN SUGER!!!!”. Och därför behöver du delvis i detta fallet ha vissa kunskaper om : hockey, Frölunda Indians, Johans brinnande intresse kring tidigare nämnda idrott och förening.

   Sen tänker jag avsluta med att säga att det är JÄVLIGT fräckt att komma och påstå att Johan gömmer huvudet i sanden och aldrig svarar på de kommentarer som skrivs i kommentarsfältet. Hur i helvete(!!!) vet du det, om det är som du säger, att du aldrig har läst den här bloggen innan och inte är en aning om vad den handlar om.

   DET, ta mig fan, är raljerade så till den milda grad!

   God Jul och heja Frölunda

 1. ….ytterligare ett ekonomiskt fiasko.

  Alla dom drygt 30.000 som var på Nya Ullevi, detta är inget Halleluja-moment.

  Kunde inte Larqvist, Gyllander eller någon hört med någon som vet innan dom satsade på detta.

  Är det någon som tror att det blir 16.000 när det bara en vecka innan är sålda 12.000……knappast

  Ska vi gissa på 12750 i publiken……vad kostade det att bygga? Miljonförlust jämfört om dom spelat matchen i Scandinavium.

 2. Kan lugnt säga att jag pustade ut när jag läste att inga extra läktare skulle byggas. Var på plats förra gången, och det var ju katastrofalt!

  Dock tycker jag att det är lite synd att man inte kommer lika nära rinken den här gången. Men det är nog säkrast för alla att det är ett viss avstånd.

  Fattar överhuvudtaget inte vad grejen är att publiken ska sitta tätt intill sargen i inomhus arenor. Likadant är det när publiken kommer nära scenen på konserter.

  Nä, tacka vet jag att Scandinavium har ett bra avstånd mellan publik och rink, och på de flesta konserter är det ett rimligt avstånd mellan publik och scen.

  MEN, jag ser sjukt mycket fram emot matchen! kan ju mer eller mindre vara en seriefinal mellan SAIK och FHC!

 3. Jag instämmer med Kollo.
  Vad handlar det här om?
  Ska Frölunda bygga läktare på Gamla Ullevi?
  En ingress som talar om vad sjutton det handlar vore bra.
  En rad räcker.
  Biljetter ute? är det antalet släppta biljetter? eller är det antalet sålda biljetter?

  1. 1. Hade ni läst något av de tidigare inläggen så vet ni att det inte kommer byggas separata läktare. Därför blir maxantalet besökare ca 16000 (människor).

   2. Hade ni läst även tidigare inlägg samt haft minimal koll på VFs hemsida hade ni vetat att ca 12000 biljetter är sålda (till utomhusmatchen).

   Antingen är jag fett jävla dryg eller så har jag totalt missuppfattat Johans 15 senaste inlägg. Både och är förjävligt hur som!

   1. Tack, Hugo. Den här bloggen är ju hockey – och Frölunda! Förstår inte riktigt hur det kan missuppfattas. Men så finns det folk som undrar hur det blir krig i världen …

  2. Du skojar, va? På utematcher byggs en rink på en arena, läktare sätts upp runt om. Biljetter ute på cirkulation – sålda, skänkta, köpta, bokade.

   1. Grejen är att just detta inlägg länkas från gps förstasida. Nej, jag brukar inte läsa den här bloggen så jag vet inte vad den handlar om.
    Nej, jag är inte jätteintresserad av hockey och således inte inne på frölundas hemsida och läser där.
    Så, jag såg rubriken ”Inget publikrekord för Frölunda” på gps förstasida och blev intresserad. Klickade på länken och kom hit och förstod ingenting.
    Men nya icke frölunda-tokar är tydligen inte välkomna, så ta då bort länken på förstasidan.
    Jag trodde i min enfald att en rubrik länkad från förstasidan skulle leda till en text som man kan läsa utan förkunskaper.
    Jag hade visst fel.

 4. Va? För oss som inte har en susning om vad du pratar om, ett förtydligande tack?

  Korv, rullstol, bandy, stereo. Förstår du? Inte? Inte jag heller.

  1. Frågan är väl varför du väljer att kommentera ett inlägg i Johans blogg som är – just det – en blogg. En blogg och inte en artikel, krönika, ledare eller någon annan fräck texttyp som coola journalister skriver på sin fritid. Och du borde dessutom kunna ana att det är en blogg med tanke på att länken heter ”blogg.gp.se” och inte ”artiklarsomendastskallläsasavpretantiösahäftigatypersomkanalltingochsomärbästihelavärlden.gp.se”. Och sen bara skriva att du inte fattar och tycka att BLOGGINLÄGGET är dåligt skrivet bara för att inte kan någonting om hockey och missat den stora reklambannern på – just det – GPs förstasida. Varför klickade ni inte på den?

   Och ja – För att kunna läsa (och förstå) en blogg om hockey så krävs det vissa förkunskaper, eller intresse att skaffa sig sådana.

   God jul!

   1. det står ingenstans i rubriken som länkar hit att det är en blogg. tittar du verkligen på adressraden på alla sidor du besöker på nätet? nä, tror inte det va, om du ska vara ärlig.
    dina åsikter om personer som inte delar din världsbild lämnar jag därhän. pajkastning får du öva i spegeln.
    reklambanner på gp? har jag inte sett på flera år, men jag har ett litet insticksprogram som tar bort många annonser från internet så jag slipper se dem.
    Innan du nu angriper mig för att beröva gp annonsintäkter genom att göra så kan jag upplysa om att jag är prenumerant och alltså betalar för min tidning!
    så nej, allt är inte så solklart som ni vill påskina. är det verkligen en sån himla stor grej att jag (och några till) anser att betalde journalisten Johan Rylander kan skriva en rad i början av blogginlägget att det handlar om frölundas utematch på gamla ullevi?
    Det räcker skriva ”Angående Frölundas utematch på Gamla Ullevi” och sen skriva sitt inlägg.
    Är det en så kontroversiell åsikt? Ska man hånas för att man tycker att ett litet förtydligande är bra?
    Då har bloggen chans att bli tydligare för nya läsare och kanske kan få fler nya att bli intresserade att följa den… är inte det ett syfte för en blogg på en tidning av journlist som skriver det här på arbetstid?
    Tänk efter en gång Johan hur du kan göra din blogg mer inbjudande, det krävs så lite. Istället ängar du dig åt att raljera över folk som inte förstår… tycker du det är ett professionellt sätt att bemöta kritik (oavsett om den är bra eller dålig).
    Är det på det sättet du Johan vill företräda din arbetsgivare Göteborgs-Posten?
    Göm dig nu inte bakom tystnad som du brukar, jag vill gärna ha ett svar.

Kommenteringen är stängd.