Heder, Joel!

20131208-140841.jpg

Oavsett – du säger aldrig ordet som rimmar på titta till en domare. Då ska du ut.
Sedan kan vi diskutera hur rätt det är att Joel Lundqvist åker på en matchs avstängning – kanske fler. Beror på om det ska statueras ett exempel mot att lagkaptener ska föregå med gott exempel.
Men jag ser också det här:
Joel Lundqvist hymlar inte.
Han erkänner, pratar inte runt. Den ärligheten gillar jag alltid hos människor som gjort fel.
Där skulle stans politiker kunna lära en massa!

16 kommentarer om “Heder, Joel!

  1. Stans politiker … måste vara Kia & Anneli, det finns inga andra som har gjort bort sig av dem som styr just nu iaf.

   De har gjort något oförlåtligt – de har kört över medborgarna i sin kommun. I sin förlängning måste det betyda att de avsätts vid nästa val. Det måste vara det som Johan R menar … annars vet jag inte.

   1. Jo, jag förstod det. Men, rätta mig om jag har fel, det var väl Rignäs som lämnade in det felaktiga kvittot? Senast jag kollade har han aldrig haft politiska uppdrag. Jag vände mig emot formuleringen ”politiker”. Tycker ändå att man ska skilja på tjänstemän och politiker.

 1. Men kom igen. Jag gillar Joel som fan, men vad fan skall han säga, att han inte sa ett skit? Bra idé som ingen skulle tro på, dessutom skulle det kommit ut från domarhåll i sådana fall för att de skulle kunna motivera sitt beslut. Nu slapp dom det eftersom Joel erkände direkt. Det fanns inget alternativ för Joel, allt annat än att erkänna hade ju bara sett dumt ut.

  1. Brott & straff måste balansera. Hur många ggr sägs inte dylika ord under en match? GISSA?

   10 minuter helt OK, 5+20+60 (minst ..) står inte i proportion till brottet. Speciellt som han blev provocerad hela matchen av linjedomarna. Men det skulle de aldrig medge …

 2. Nej, det var ett mindre väl valt uttryck av Joel men konstigt vore det om han inte blev förbannad i den situationen?! Och vem säger inte olämpliga saker i stridens hetta?

 3. Joel vet att han agerat olämpligt, och erkänner det utan omsvep. Underbar passning till (de flesta) politiker, som skyller ifrån sig till förbannelse och aldrig skulle tänka tanken att bara medge det uppenbara!

 4. Adrenalin är sportens accelerator. Utan den gör man inga bra prestationer. Då är det svårt dra blixtlåset över läpparna. Rylander har lugna dagar nu när Frölunda fått stadga utan plattmatcher. Ännu inte dags slänga sig på golvet och tugga mattfransarna. Går nog ner med mycket majonnäs….
  Sunt engagemang och bra skrivande gillar jag!

 5. Joel har plockats bort även i andra matcher, det såg ju ut, som om han var förföljd och hans motståndare kunde hålla på ostört.
  Hans utbrott kom inte alls oväntat, linjedomaren var inkonsekvent och borde ha kollats av huvuddomaren.
  Det Joel sa till dom var klart olämpligt men skall vi vara ärliga, så förekommer betydligt värre ord i sporten än det citerade

 6. Å andra sidan så får inte spelare ha känslor … eller? Domarna plockade konsekvent bort Joel vid de flesta tekningarna och Brynäsare bara någon enskild gång, VARFÖR? Det är klart att han blir frustrererad när de andra kan hålla på och han inte får svara … 10 minuter OK, allt annat är justitiemord ..

  1. Vi hockeyälskare tycker det är underbart när det finns med massor med känslor. Att Joel är tänd och förbannad är bara sunt, framförallt när han fick den behandling han fick av domarna. Om uppgifterna stämmer att han riktat mot domaren skriker ”jävla fi**a” så får dock även vi frölundasupporters ta att det blir bestraffning. Något jävla hyfs och respekt får man visa mot sina medmänniskor även i idrottens värld. Händelsen sker i stridens hetta och ska ej överdrivas, dock kan man ej snacka bort att ordvalet är olämpligt.

  2. Om man tar av sig dom mörka glasögonen kan man se att Joel agerar med klubban innan domaren släpper pucken. Enligt reglerna är det No,No. Joel är en bra hockeyspelare, som likväl som dom flesta blir ett år äldre varje år. Vore konstigt om han blev snabbare med åren.

   1. Jag kan bara hålla med. Han är och har varit en stor stjärna, men nu har åldern börjat ta ut sin rätt. Han hinner inte med, hur gärna han än vill.

Kommenteringen är stängd.