Reaktioner på Frölundas damlag …

… fick jag i massor, de allra flesta positiva. Som när Damkronornas Leif Boork tycker att ”det vore en synnerligen intressant idé”, eller när Dick Axelsson i Frölunda säger att ”det låter som en jättebra idé” …

Vad jag inte berättade i gårdagens blogginlägg är att Riksidrottsförbundet år 2017 har ett mål, för jämställdhet:

”Det övergripande målet för  idrottens jämställdhetsarbete är att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden.”

Det är klart att en duktig 15-årig målvakt från Hisingen inte ska behöva flytta till Leksand för att gå på hockeygymnasium. Här skulle Frölunda kunna leda, vara ett gott föredöme – och starta en tjejlinje på sin Academy. Dessutom skulle det absolut kunna bli ett drag kring tjejhockey i stan – även om det förstås aldrig kommer att bli vinstdrivande publiksiffror som i SHL.

Jag tror mer på jobb med människan, på människors lika rättigheter – och möjligheter.

Och känner jag ordförande Mats Grauers – som var med bakom Sävehofs under – lyssnar han redan.
Det är bara att återkomma i ärendet.

 

 

9 kommentarer om “Reaktioner på Frölundas damlag …

 1. Skall vi inte bara låta marknaden styra idrotten precis som med allt annat? Jag menar vill publiken och TV tittarna se damhockey så kommer vi se till att vi får göra det. Du, jag och alla andra intresserade. Vi är nämligen inte dumma och vi vill därför inte betala för sånt vi inte gillar, sånt vi inte vill se. Så släpp detta nu och låt verkligheten komma tillbaka till idrotten istället för att skaffa billiga poäng. Skall det bara vara Zlatan som skall våga stå för det som merparten av alla tänker.

  1. Jag betalar redan idag för en massa ointressant sport som jag inte vill se på tv. Herrfotboll, herrhockey, golf, tennis, you name it. Golf och tennis är ju fortfarande svintråkiga sporter, men mitt intresse att se på damfotboll eller damhockey hade definitivt varit högre om det faktiskt hade visats oftare.

  2. Men snälla alla…det hänger väl inte bara att du skall se damhockey på TV…så mycket annat…
   Va är problemet vi diskuterar egentligen…klart vi skall ha ett damlag och därmed med i Frölundas tröjor…färdig diskuterat!!!!!

 2. Bra skrivet om ”Frölúndas damlag”. En situation som är exakt lika i Karlstad och värmland. Här finns skåre BK damlag i samma hall som FBK. Laget spelar i div 1 och senaste säsongen i allettan. När säsongen är slut rycker riksserielag i bästa spelarna och någar sticker iväg till hockeygymnasium som har riksseriekoppling. Vi har väl nu närmare tio ”värmlandstöser” aktivia i riksserien. Ett damlag i FBK regi och med koppling till hockeygymnasium skulle ge helt andra möjligheter att locka och behålla både unga och äldre spelare.
  Bonusen för klubben skulle bl.a.vara möjligheter att attrahera nya sponsorer.

 3. Göteborg är Sveriges andra stad , men vi i GÖTEBORG har inte någon väl fungerande miljö för tjejer som är beredda att ”ta nästa steg”. Från Göteborgs upptagningsområde har tjejerna fått söka sig till bl.a Brynäs, AIK, Leksand och Linköping. Om Gbg satsar har vi flera duktiga tjejer att ”hämta hem”, de som redan tagit klivet upp, men vi måste också klara av att BEHÅLLA de tjejer som är på väg uppåt. Vi HAR också tjejer som är beredda att träna och kämpa och som BRINNER för hockey, trots att de pluggar och arbetar heltid. Vi har engagerade ledare, som lägger många timmar helt idellt. Vi har gratis inträde till våra matcher och alla betalar för att få spela. Det var ca 170 personer i TUVE och tittade på GP Pucken Tjej. Så det finns hopp! Personligen brinner jag för att hjälpa tjejerna få något att se fram emot när de blir stora och några att se upp till. Gbg har inget lag i Riksserien än, men väl lag i div 1 och 2, och jag ser fram mot en spännande resa. Gbg skulle kunna vara i Riksserien om några år (1-3?) med rätt stöd, men då stiger också kostnaderna för RESOR. Men primärt är att stötta tjejerna få en bra hockeymiljö att utvecklas i. Jag tror på visionen att massor av små tjejer kommer vilja spela hockey, och jag är beredd att göra något för att hjälpa dem. Rekrytera, behålla och utbilda är ledord oavsett kön.

 4. På tal om jämställdhet så är det svårt att låta bli att ta upp den av kommunens skattbetalare subventionerade Gothia Cup, vars mångmiljonvinst uteslutande går till Häckens herr och pojksektion,medan tjejerna inte får någonting. Diskriminering fullt i klass med Sydafrikas gamla apartheidsystem!

  Eftersom det är skattebetalarna som har gjort att Häckens herrar idag är ett elitlag borde naturligtvis kommunen ha en åsikt om hur dessa vinstpengar fördelas. Kanske skulle deras damer med en 50/50 fördelning av vinsten bli bäst i Sverige? Medan herrarna hade försvunnit långt ner i seriesystemet, i så fall inte saknad av någon.

  Göteborg ligger långt efter i jämställdhetsarbetet.

  1. Håller med till 100% att 50% av BK Häckens vinst från GOTHIA CUP skall gå till Dam sektioner. Har som gammal volontär fått förfrågan från GotEvent om Gothia Cup 2014. Har tackat ja, MEN nu är jag lite TVEKANDE. Blir det ingen rättvis fördelning, backar jag ur.

 5. Grymt bra tänk. Kan tänka mig att vara med och finansiera. Skulle skapa mycket positivt till klubben. Varför inte 50% tjejer på matcherna, pga av en sådan inställning från klubben?

Kommenteringen är stängd.