Är du en primadonna, Collberg?

20140114-215817.jpg

Matchen är slut sedan länge, men Sebastian Collbergs jobb fortsätter. Han är matchens profil – och skriver autografer i fansens hörna. Tålmodigt. Trevligt. Leende.

Han trivs. Det var länge sedan hockeylivet var så skönt.

Flickvännen Josefine, hon som lagar maten hemma på Mölndalsvägen, står lika tålmodigt och väntar.

”Ska vi inte ta ett kort? Ställ dig här intill mig”, tipsar Sebastian en liten kille som får sin Frölundatröja signerad.

En stund senare är den långa kön nästan slut.

Då kommer supportern Sebastian, med en minneslapp:

”Jag vill ha elva autografer i år! I fjol var det 20 jag hade beställningar på … Viktoria med k! Det är viktigt det”, säger fanset.

Sebastian, hockeyliraren, ler.

”Det känns jävligt bra. Jag är pigg.”

Sebastian ler, slänger käft med sina agenter Patrick Carnbäck och Patrik Aronsson. Förklaringen till nytändningen stavas förstås till viss del JVM. Det är där som självförtroendet byggts, där chansen i powerplay har getts. Och det har smittat av sig på spelet i SHL med Frölunda.

Har du fått krav av din klubb Montreal – att nu får du skärpa dig om det ska bli spel i NHL nästa säsong?

”Vi pratar inte riktigt så. Jag vill först och främst ha en plats här hela säsongen. Och nu har jag fått förtroende – fick till och med spela fem mot tre.

Från läktaren syns en stor skillnad på Collberg, som tar för sig på ett helt annat sätt. Speedar rätt in mot mål, fightas, åker en kortare väg.

”Det är det lilla. Att jag ska våga.  Det sitter i tanken, att jag ska in där! Även när de andra jobbar i hörnen så fastnar jag framför mål. I förra matchen mot Färjestad slog jag på en del puckar, träffade en del, var med inne i skiten. Så det är positivt. Det är det Montreal vill att jag ska lyfta. Gå in och grisa!”

En spelare som slutat i Frölunda har kallat dig primadonna.

”Jaså?”

Känner du dig som det i bland?

”Jag har inte tänkt på det så. Jag gillar att komma från hörnen och driva in. Då ser det mer ut som om jag inte vill vara där framför målet. Jag stannar framför målet nu – i stället för att ta den extra svängen i hörnet. Då blir det mål också. Det känns bättre.”

Så svaret på frågan i rubriken:

Nej. Långt i från.

Collberg har klivit fram.

 

6 kommentarer om “Är du en primadonna, Collberg?

  1. De som säger han varit usel kan nog inte ritkigt hockey! Allt handlar inte alltid om att producera poäng! Collberg har haft en helt ok säsong. Dock bättre på försäsongen och även fått ett klart uppsving efter JVM också. Det som saknas är nog lite självförtroende samt förtroende från coachen, och då via mer spel i offensiva linor samt PP.

    Han har inte varit sämre än många andra i laget, så säger ni han är usel ger jag inte vatten för era kunskaper i denna ädla sport!

    1. Håller med dig Matte! Han har absolut inte varit usel. Han har varit bra. Men inte fått igång poäng produktionen. (Det kommer). Men förtroende tycker jag allt han har fått.

  2. Han har varit i det närmaste usel hela säsongen och lyckades styra in ett mål hemma mot Leksand – då hyllar GP Collberg som en superstjärna. Allvarligt – vad håller ni på med? Han var inte bättre än någon annan i dag mot LHC heller.

    1. Håller inte alls med, hans defensiva arbete har kraftigt förbättrats. Det saknas dock 2-3kg muskler för att kunna bryta på mål etc. Han har vart helt ok i år

Kommenteringen är stängd.