Apropå Klingbergs bortdömda mål …

20140126-094611.jpg

Ta en titt på bilden. John Klingberg har precis skickat pucken rätt upp i krysset, gjort sitt tionde mål för säsongen, det allra första i spel fem mot fem.
Tror han. Tror Frölunda. Tror 450 frölundaiter på plats i Leksand.
Ja, tror hela publiken i Tegera Arena.
Men domaren Mikael Sjöqvist, honom jag brukar kalla Golden Boy, washoutar.
Innan pucken knappt hunnit in.
Dömer på förhand, liksom.
Och visst, allt går på nån hundradel av en sekund. Men det finns ju tv-bilder att ta hjälp av.
Stör Mats Rosseli Olsen den utmärkte målvakten Oscar Alsenfelt – eller letar Leksands burväktare upp Frölundas anfallare?
Titta på bilden.
Den säger allt.
Om Alsenfelt är utanför målområdet – hur kan Rosseli Olsen vara innanför?
Nä, här blev det fel.
Till och med för landets bäste domare.

17 kommentarer om “Apropå Klingbergs bortdömda mål …

 1. Buhuuu……….Domarna är jätte orättvisa mot oss.
  Vi har ju sagt till dom att dom inte får vara dumma mot oss. Buhuuu…….vi hade ju sagt till dom att vi ville vinna. Buhuuuu……….

 2. Målet är korrekt. Alsenfelt glider upp på Rosseli. Rosseli är utanför när pucken skär mållinjen. Alsenfelt reagerar inte alls på att Rosseli skulle ha stört honom. Fick berättat för mig igår att han sagt att han blev förvånad att målet blir bortdömt. Men Sjöqvist hade bestämt sig.
  Finns även en regel som säger att offensiv spelare får befinna sig i målgården så länge han inte stör målvakten.

  Sen kan ni som buar åt minsta lilla kroppskontakt ute på åkrarna och fiskevattnen klaga på dåliga förlorare hur mycket ni vill.

 3. Jag tog ett par skärmdumpar på situationen. Tycker faktiskt det är märkligt att Rylander är såpass färgad. Nog för att en blogg absolut inte behöver vara opartisk, men nog ska man väl försöka se saker objektivt när det handlar om rena fakta?

  http://www.ladda-upp.se/bilder/jzhzwqwzfmedk/
  http://www.ladda-upp.se/bilder/cicguzjetybarz/

  Bild ett är alltså från exakt det ögonblick då Klingberg skjuter.
  Bild två visar läget då pucken är på väg till mål (syns som ett streck rakt under bokstaven D i den rosa reklamen på isen).

  Ingen kan påstå att Rosseli Olsen inte har skridskorna i målområdet på bilderna. Han får över huvud taget inte vara där om inte pucken redan befinner sig där, sådan är regeln.

  Det kan man tycka vad man vill om, men det gäller alla och att börja prata om att man ”vill ha fler mål i svensk ishockey” är inget bra argument alls.

 4. Fast det mest anmärkningsvärda är ju att Alsenfeldt själv säger att han blev förvånade och tyckte/trodde det var mål men ahja så
  är det. Leksand kommer inte ha något att säga till om i slutspelet ändå. Man vinner inte SM-guld med en 5-manna-box och ut-chippning.

 5. Diverse hockeyexperter säger att det är korrekt då han är inne i målgården och stör Alsenfelt. Om man ska prata inkorrekta beslut så kan du väl ta upp den groteska utvisningen ni fick med er och genererade 2-1.

  Om det nu skulle vara inkorrekt bortdömt så har ni ändå fått ett mål som ni inte skulle ha fått.

  1. Sant. Den utvisningen var sjukt billig. Bohm fastnar med skridskon i isen. Så summan: Sjöqvists team gjorde ingen bra match.

   1. Äntligen någon med Göteborgsanknytning som tar en tanke till den händelsen. Jens Bergenström rör inte Frölundaiten och det missar två domare. Det jag tycker är värst är att domarna inte pratade med varandra. Det är fyra domare på isen. Någon måste ha sett att det var ett felskär.

    Jag säger så här, släpp bilderna på bortdömda mål så att alla får se resultatet. På cmoore’s bilder så ser man att Rosseli Olsen har skridskorna innanför målgården.

    Något jag funderar på är varför man som målvakt skulle söka upp en spelare. Man vill rädda puckar, inte plocka ur puckar från målet efter bortdömda mål. Tror att Roger Rönnberg förstod det själv när han vaknade i morse.

    Det är så jäkla tröttsamt att Roger Rönnberg ska gråta så fort Frölunda förlorar. Det är alltid något som är fel. Sämre förlorare får man leta efter.

   2. Minuten senare blir Bäckman trippad utan åtgärd. Domarna hade kunnat ta 10 utv på leksingar för slashing men blundade. Om nån säger att frölunda tjänade på domarinsatsen igår är denne en idiot.

  2. Jadu, Robin. Då kan vi väl nämna de uppenbara utvisningar domarna inte tog för att Frölunda redan spelade/hade spelat 5 mot 3 nyss. Eller att Leksand inte fick en enda utvisning i tredje trots solklar fällning av Kahnberg och alla fasthållningar/slag av era sirapssega backsopor.

   1. Robin!
    Du skriver: ”På cmore’s bilder så ser man att Rosseli Olsen har skridskorna innanför målgården”

    Till dig Robin: man FÅR stå med bägge skridskorna och HELA röva i målområdet (för att använda Wikegård-vokabulär) numera — reglerna är ändrade. Det är helt upp till domaren/na att avgöra om det stör målvakten.

    Å andra sidan har Frölunda fått minst tre riktiga mål bortdömda när såväl deras spelare som målvakten varit utanfär målgården – hör och häpna.
    Slutsats: Spelaren får inte störa målkvakten överhuvudtaget …

    Matchen i lördags spelades i Leksand och de flesta av de s.k. videogranskningarna går i hemmalagets favör

 6. Är nog lika bra att landets sämsta förlorare låter bli att låta sig intervjuas i rutan direkt efter en förlust. Snacka om att göra sig till större idiot än man är. Det var lika mycket gnäll förra matchen i Tegera. Men igår blev han närmast förlöjligad av både Cmore och faktiskt även Sjur på pk:n 🙂

 7. Bilden är tagen efter att John Klingberg åkt ifrån målvakten. Nån måtta får det vara på gnället. Hos Frölundafansen är det regel att gnälla och klaga när inte domarna dömer till Frölundas fördel. Tragiskt.

 8. Är det bara jag som såg att han fick en knuff in i målvakten sekunden innan och tappar balansen, hur hade dom tänkt sig att han skulle undvika det?.. Det var mål.

  1. Nej du är inte ensam! Knuffen är det enda som fick mig att tycka att det borde varit mål. Domarna måsta kolla på HUR Rosseli hamnade där!

 9. Helt korrekt dömt. Alla ser att rören är innanför målgården och spelarna stör målvakten.

Kommenteringen är stängd.