På väg mot fullsatt!

I eftermiddags hade Frölunda sålt 8 200 biljetter – och det är en riktigt bra siffra med över ett dygn kvar till match.
En kampanj på klubbens Facebooksida gav också 90 kronor i rabatt – 155 kronor i stället för 245 kronor på vissa biljetter. Däremot fanns inte de gröna stolarna längst ner i arenan – de allra billigaste biljetterna – till försäljning.
Märkligt i mina ögon.
Då är det väl klart som sjutton att ”de billigaste biljetterna oftast finns kvar” – om folk inte ges chansen att köpa dem.
Varför gör ni så, Frölunda?
”De gröna på rad 1 och delar av rad 2 säljs alltid endast på matchdagen och alltid enbart i kassan. Så har det varit hela säsongen. Rad 2-4 tillhör kategori 3 och är en del av kampanjen på Facebook”, svarar klubbens informationschef.
Där har ni ett förbättringsområde nästa år – släpp upp de billigaste biljetterna direkt!
Och gå inte ut och snyfta om att de inte blir sålda – när ni inte gett folk chansen förrän matchdag.
Som sagt – Mats Grauers har rätt. Det finns en hel del att rätta till innan Frölunda är en helt fungerande förening.
Mot 12 044 – 20 gånger.
Nästa säsong.

14 kommentarer om “På väg mot fullsatt!

 1. Köpte imorse biljetter på platser jag tycker ligger lite ”offside”. 15.30 går jag in för att se hur tillströmningen av supporter är.DÅ FINNS DET 1500-2000 tusen lediga platser,bla ett antal där vi velat sitta.FY FAN!
  Tänker efter två gånger innan jag går igen.

  1. Precis det jag skrev om längst ner här.

   Frölunda håller säsongskorten för länge!! Det borde räcka med ett dygn, och sedan släppa samtliga lediga platser på matchdagen, inte kl 15, 4 timmar innan nedsläpp!

   Såg nu att det finns ganska gott om platser på stora långsidan som släpptes sent.

   Bara hoppas att folk hinner köpa loss dem i tid. 🙂

   Ikväll blir det go stämning! 😀

 2. Tack, Johan! För en fantastisk hockeybevakning den här säsongen. Ett sådant lyft jämfört med de senaste åren i GP. Tyvärr tar säsongen slut i kväll.

 3. Fan vad trött jag börjar bli på ditt ständiga publiksiffra-gnäll mot Frölunda. Skriv om hockeyn – det folk bryr sig om.

  1. Och det känns som att alla supportrar här inne har samma mål.
   Gnäll så mycket som möjligt.
   Publiksiffran är ett väldigt aktuellt ämne.
   Så det känns befogat att skriva om den.

 4. Är väl inte så många sponsorer kvar i Scandinavium… Bl a därför som publiksiffrorna har sjunkit!

  Efter nya mer strikta regler och mutskandaler i stan och annat, så är det inte längre okej att bjuda med kunder på hockey i Scandinavium.

  Sedan borde prissättningen vara mer differentierad. De dyraste platserna säljer ju, folk betalar för att se riktigt bra – men däremot högst upp på långsidorna och i bortakurvan, har ju priserna varit på tok för höga!

  Bra att Frölunda agerar nu, men det borde gjorts tidigare. Överhuvudtaget är klubben dålig på att kommunicera ut sina budskap till allmänheten!

  Hoppas innerligt på 12044, men tippar att det blir 10788…

  1. Varför skulle mutskandaler inom komunen förbjuda företag att ta med sig kunder? dummaste jag hört!

   Om du som sponsor, likt mig betalt väldigt dyrt för säsongsbiljetter, så kan jag bjuda med vilken kund jag vill, inga konstigheter där?

   Menar du att vi behöver bokföra vilka vi bjuder med?

   1. Självklart behöver du göra det, precis som du skall skriva namn på krognotan på de som du bjudit på lunch.

 5. Johan: Kunde det inte vara en ide inför nästa säsong att köra en kampanj ” gå två för 100 spänn” och så kunde man sälja säsongskort för en tusenlapp. Då hade vi Garanterat fått fullsatt 🙂
  Så hade vi med den nya budgeten kunnat sparka de dyra gubbarna som Lundqvist, kahna och dicken och istället plocka in andra rutinerade gubbar som Mario Brunetta, jens karlsson, och Jari Tolsa. 🙂

 6. Ja… Fast nu var väl bara 2000 seriekortsbokade? Skrev väl Johan i förra inlägget?

 7. Om jag förstått det hela rätt så är det inte (tyvärr) runt 8000 sålda, utan runt den siffran sålda OCH bokade. Med bokade menas alla tusentals säsongskort, där de som inte nyttjar sina platser släpps fria för allmänheten kl 15 imorgon torsdag.

  Tyvärr brukar ganska många sponsorplatser släppas då, som inte hinner bli sålda, men hoppas jag har fel denna gången.

  Även här har Frölunda en förbättringspotential. De med säsongskort (inkl mig själv) bör bara ha första dygnet på sig att köpa loss dem, så att alla lediga platser är öppna för allmänheten under hela matchdagen, inte så sent som kl 15.

Kommenteringen är stängd.