Lehkonen klar – och Olimb stannar!

20140328-121704.jpg

Säsongen är slut – och den nya inledd.

Då presenterar vi ett första nyförvärv i Frölunda: Forwarden Artturi Lehkonen från Kalpa.

Den Montreal Canadiens-draftade talangen var lysande när Finland vann JVM i Malmö – och har skrivit på till 2016.

”Lehkonen är en av de riktigt stora talangerna just nu. Det är klart att vi är väldigt nöjda att Lehkonen till slut valde Frölunda för sin fortsatta utveckling”, säger sportchefen Christian Lechtaler stolt.

Lehkonen själv lyssnade med finska vänner innan han valde Frölunda.

”Frölunda Indians har ett väldigt gott rykte även här i Finland när det gäller att utveckla unga hockeyspelare och i landslaget har jag ju både sett och mött Roger Rönnbergs ishockey. Den gillar jag och vill vara en del av. Göteborg vet jag inte så mycket om än men jag har pratat med både Riku Hahl och Kimmo Eronen – och de har bara sagt bra och positiva saker om både Göteborg och om Frölunda.
Beskriv dig som hockeyspelare?
”Jag går alltid för att vinna och för att göra mål, så jag försöker skjuta så ofta och så mycket jag kan eller att vara framför mål för det är ju där det händer. Jag hoppas förstås bli en av målgörarna i laget och min plan är absolut att kunna hjälpa till så Frölunda kan vinna guldet.”

 

Mathis Olimb, den norske centern, har omgivits av flyttrykten. KHL, alltså. Men?

”Jag stannar i Frölunda – om jag inte får sparken!”

15 kommentarer om “Lehkonen klar – och Olimb stannar!

 1. Tack Johan för ett grymt hockeyår!

  Din blogg har verkligen lagt ett guldlager på tillvaron! 🙂

  Hoppas du fortsätter över sommaren med lite silly season och sen kommer tillbaka i fullstyrka till nästa säsong 😀

  1. Jag försöker hålla liv i bloggen. Christoffer Persson har redan lovat mig ett brottningspass i juni … Tack för att du läser!

 2. Det är rätt, man har köpt alldeles för lite. Nu ser vi att det inte går med fjunisar som Roger R lurat med sig. Nu måste man börja köpa ikapp sig.

  1. Vadå inte går med fjunisar?!
   2:a plats i tabellen.
   När var vi där uppe senast?
   Tålamod. Nästa år blir dem ännu bättre!

   1. Och sedan när delas det ut SM-guld för att man slutar tvåa i grundserien…?

    Om VF fortsätter på den inslagna vägen så kommer de att stöta på samma problem som MoDo gjorde, dvs man dräneras på de bästa talangerna efter varje säsong och man får börja om igen. Det gäller att ha en bra stomme som är bra i SHL men inte riktigt så bra så att de är intressanta för NHL. Därefter kryddar man med de bästa talangerna.

   2. Skellefteås ledande spelare är knappast deras egna juniorer. Om du inte räknar Bud, Möller, Belmare, Lindström, Jimmie mm dit. Det Saik lyckats med är att behålla dessa nyckelspelare och därför är de framgångsrika.
    Nån som kommer ihåg den berömde ”Djurgårdsmodellen” i fotboll som skulle dominera svensk fotboll för överskådslig framtid. Man hyllade modellen men glömde bort att det fanns spelare som var riktigt bra, Isaksson, Hysén, Elmander mm. När dessa spelare försvann så blev resultaten sämre. Trots att den fina Djurgårdsmodellen behölls intakt.
    Min poäng – en modell vinner aldrig. Det är de enskilda spelarnas spetskvalité som avgör. I hockeyn finns de numera i Saik.

 3. Sparken är väl hårt att ge honom. Däremot kanske en lön som motsvarar det han presterat i slutspelen under de år han varit i frölunda vore rimlig…

 4. Citat från Johan Rylander i GP för fyra dagar sedan:

  ”Det finns inte en chans att Frölunda förlorar två matchpuckar mot Linköping!”

  Hade ju varit trevligt att höra vad du hade för kommentar till det citatet, i dagens GP!

 5. Härligt! Kul att det kommer en ny finländare till laget. Ska bli spännande att se vilken typ av kugghjul han blir i Roger och companis maskin!

Kommenteringen är stängd.