Wikstrand spelar i Frölunda …

… trots kontraktet med Ottawa Senators. Jo, så blir det – om inte den talangfulle backen lyckas ta en plats i NHL, alltså. Att bli utlånad till Binghamton i AHL är inget alternativ regelmässigt, så räkna med Wikstrand i Frölunda till hösten.

Alexander Wennberg är också nära ett kontrakt med Columbus Blue Jackets, precis som Erik Karlsson med Carolina Hurricanes.

”Jag får se när kontraktet är klart”, säger Wennberg till GP.

Det är alltså ingen fråga om det blir ett NHL-kontrakt – utan när!

Precis samma gäller för Erik Karlsson, som tog riktigt stora kliv under slutet av SHL-säsongen.

Men det här smarta grabbar, som vet att de kanske mår allra bäst av ett år till under Roger Rönnberg.

Och som sportchefen Christian Lechtaler säger:

”De har kontrakt ett år till med oss …”

Det tolkar jag bara på ett sätt.

5 kommentarer om “Wikstrand spelar i Frölunda …

  1. Fast det finns en sån regel. Johan skriver det här som du kan läsa. Dessutom står det om det på många andra ställen där denna nyheten har publicerats.

    1. Bara för att Rylander skriver det i sin blogg så behöver det inte betyda att han har rätt.

      Nu har jag kollat på Ottawas hemsida och sett att det stämmer. Om två år så kan de skicka honom till farmen om de så önskar.

      1. Nu tror jag dock att du har fel igen. Ottawa får plocka honom redan om ett (dvs säsongen 15/16. Eller ja, 1,5 år om man ska vara petnoga.) De behöver inte vänta så länge som två år.

  2. Det finns väl ingen regel som säger att Ottawa inte får skicka honom till farmarklubben? Däremot så får de inte låna ut honom till någon annan klubb än VF i Europa iom att han hade tre år kvar på sitt kontrakt.

Kommenteringen är stängd.