Frölunda tappar stortalang

Markus Søberg, 19, lämnar Frölunda. Efter tre år med klubbens juniorlag hade den norske stortalangen hoppats på ett A-lagskontrakt … men erbjöds bara ett juniordito.

Nu försvinner han från klubben.

Är det inte utvecklande att spela juniorhockey i Frölunda?

”Jo, men jag har spelat J20-hockey i tre år nu, så nu ska jag hitta nåt bättre. Tro mig, jag ville verkligen stanna i Göteborg”, säger talangen till GP.

Klubben är inte klar, men det finns ett flertal anbud.

Och nu blir det A-lagskontrakt och inte juniorkontrakt?

”Min agent sköter allt! Jag har inte så mycket koll just nu, men tror att jag har ett rookiekontrakt i alla fall”, säger Markus – som är draftad av Columbus Blue Jackets.

Vilken liga?

”Det kanske blir ett annat land. Men jag ville stanna i Frölunda”, upprepar norrmannen.

 

11 kommentarer om “Frölunda tappar stortalang

 1. Måste ju bara få fråga över rubriksättningen!? ”Stortalang”!?

  Är alla i Frölundas J20-lag stortalanger? Eller är det som så att de som verkligen är stortalanger redan tagit klivet upp i A-laget? (Det vimlar ju av juniorer där nu!)

  Kan det vara som så att han inte riktigt är just en stortalang, utan bara en vanlig talang, bland många andra i J20? Och just därför väljer Frölunda att satsa på flera andra som de ser är bättre just nu?

  Någonstans måste man ju dra gränsen. Man kan inte spela med 6-7 ny juniorer varje säsong.

  Så är verkligen denna killen så otroligt STOR talang som du målar upp!?

   1. …är ganska många Frölundajuniorer som är det. Och du tycker inte det är lite konstigt att Frölunda väljer att INTE ta upp honom?

    Eller anser du att du är bättre på att bedöma talang än Frölundas tränare/sportchef!?

    Alla kan ju inte få ta klivet upp, så känns oerhört konstigt att måla upp killen som en stortalang då han inte anses vara värd en chans!

    Men det är ju bara som jag ser på saken. Du verkar ju anse att alla är stortalanger. (Talang är per definition redan något extra, så en stortalang är ju något extraordinärt!)

   2. Jadu, Matte. Att lyckas bli draftad av en NHL-klubb är betydligt mer stortalang av vad du och jag nånsin kommer att bli. Sportsligt.

  1. Normann och 19 år och fullt utbildad?
   Det är till att ha stora krav här i livet.
   !9år då är man ej fullt utbildad inom denna sport.
   men givet vis skall han spela i Norge så kan de ju funka men att spela i NHL eller liknade Nej skulle ej tro det ännu.
   Kan ej förstå denna brådska att åka över till andra sidan eller vart de nu än bär.
   Tips till er Ungdomar Ha lite is i magen så kommer ni att bli så mycket bättre på isen och det i sin tur gör att ni kommer att lyckas i större utsträckning.
   men vist det finnes undantag som bekräftar regel.
   Då har de som är unga spelat i SHL 1 eller nått år innan. att gå från J20 till SHL är ett stort steg att gå från J20 till högre division ala NHL KHL .Blir fel till 90%.
   Men önskar givetvis Lycka till. Är en total novis om denna sport.
   Mvh HB

   1. HB: Förstår inte ditt resonemang, han säger ju att han vill stanna men får inte chansen i Frölunda. Han är ju draftad och tror inte gärna att Columbus ser honom harva i ett J20 lag en säsong till, han tillhör ju den sista årskullen med den gamla sign regeln. Så man ser nog gärna att han börjar spela i ett högre tempo och i en svårare liga, annars droppar nog Columbus honom. Kanske hamnar han i Allsvenskan, men tror snarare det blir i någon nordamerikansk liga! Att påstå att han väljer detta för att han har bråttom till NHL är ju rent felaktigt och om nu Frölunda inte vill ha honom i A-laget, så blir det här ju ett naturligt steg!

Kommenteringen är stängd.