Salming sponsrar GHC!

BÖRJE SALMING

Göteborg HC

Göteborg HC får hjälp på resan mot eliten. Salming Hockey går in som sponsor – med största kontraktet nånsin för ett svenskt damlag!

– En självklarhet för mig, säger Börje Salming.
Hockeystjärnan Fredrik Pettersson och hans byggföretag Exe var först ut – och nu följer alltså legendaren Börje Salming och hans företag efter.
– Jag har alltid sagt att vi ska stå på den oväntade sidan. När jag fick frågan sa jag: Ja, för fan! Kör! Allt som är annorlunda, det ska vi vara med på, säger Börje Salming.

 

Och damhockeyn ligger nära hjärtat. För över 20 år sedan gnällde hans dotter Teresa på att det inte fanns nåt att göra i Vaxholm utanför Stockholm. Hennes brorsa Anders hade hockeyn – men för tjejgänget fanns det inte så mycket att göra.
– Då får ni väl spela hockey, också. Samla ihop 15-20 tjejer så bildar vi ett lag. Jag fixar resten, sa hockeylegendaren enligt självbiografin The King.
IK Waxholms damlag blev därefter övertaget av AIK – och Salming hittade samtidigt en glädje som han inte haft på en hockeyrink sedan han var riktigt liten.
Det är med den bakgrunden som Sveriges kanske mest ärrade spelare går in i Göteborg HC – med det största damkontraktet nånsin.
– För oss är det helt galet spännande! Vi är oerhört stolta att Börje och Salming Hockey vill gå in och satsa på oss på det här viset, säger Monica Corell, ordförande i Göteborg HC.
Över 100 klubbor, handskar, byxor, tröjor, underställ, jackor … allt kommer att ha Salmings logga. Det är stort i en verklighet där Damkronornas spelare inför OS-turneringen i Sotji tvingades att köpa sina klubbor för egna pengar …
Mannen bakom sponsorkontraktet med Salming är Fredrik Pettersson. Hockeysstjärnan, som samtidigt har tecknat ett personligt kontrakt med Salming, har sett till att satsningen på GHC har blivit av.
– Jag har fått oerhört positiva reaktioner sedan GHC-satsningen blev känd. Det är många som frågar mig varför och vad jag gör – det här ett exempel på hur jag kan bidra till att skapa bättre förutsättningar! Jag vill hjälpa damhockeyn och det vore fantastiskt om vi får ett damlag från Göteborg i högsta serien!

Det rör sig dessutom på värvningsfronten. Enligt en källa ligger GHC i förhandling med flera spelare, även från Riksserien.

Och Lina Wingqvist återvänder till hockeyn efter två barn och flera års uppehåll.
Hon hade inte vågat drömma om nåt liknande när hon började spela som 13-åring – och hade Börje Salming som idol!
– Jag blev så otroligt glad och överraskad då vi fick reda på detta av ”Freddan” och Salming!