KRÖNIKAN: En modell att ta efter …

Hur bra är egentligen Frölunda? Tillräckligt för att locka klubb efter klubb från NHL till ett 031-besök.
Stans puckgäng toppar fortfarande SHL – även om segern mot HV 71 kanske inte är den allra vackraste.
Men ett bra lag har även flyt – och Frölunda kan bocka av bägge sakerna den här säsongen.
Och från andra sidan Atlanten växer nyfikenheten på de där märkliga indianerna all the way från Sweden. Åtta draftade spelare i somras – och efter besök från Detroit Red Wings, Toronto Maple Leafs, Dallas Stars och Chicago Blackhawks är för tillfället Montreal Canadiens director of player development på besök. Chefen för spelarutveckling, alltså.
Martin Lapointe, den gamle storspelaren, anslöt till Frölunda i Linköping och har hängt med klubben i tre dagar. Berömt och kritiserat, kollat på träningar i gym och på is, gått igenom organisationen, spanat på juniorer – och naturligtvis pratat med investeringen Artturi Lehkonen.
Den finske talangen har utvecklats för varje månad han varit under Roger Rönnbergs träning – och ser Montreal att deras framtida mångmiljoninvestering har det bra, ja – då kan det bli förlängning här. Lehkonen har inte ett kontrakt med den kanadensiska klubben än – men får det säkert till våren.
Sköter Frölunda korten rätt spelas åtminstone det första året av i Scandinavium.
DESSUTOM: Det kan bli samarbeten i framtiden. Spelare som tillhör Montreal, men inte platsar i NHL, kan få åka till Göteborg och SHL för att slipas till framtida storspelare.
Win-win för Frölunda, alltså.

NÄR ROBIN FIGREN är på humör finns det inte många spelare i SHL som kan mäta sig med honom. Pär Mårts var intresserad inför Karjala Tournament – och GP:s krönikör har inte försämrat sina chanser efter landslagsuppehållet.
Alldeles lysande i den här matchen – och plötsligt lönar det sig att slänga pucken på mål ett par gånger. Dessutom får han skjuta den avgörande straffen! Snyggt.
LITE OROANDE: Mathis Olimb utgår skadad, spelar inte i den sista perioden. Poängkungen är regissören, kreatören och magikern i samma person.
Måtte det inte vara illa.
VISSTE NI förresten att den nya och färgstarka jumbotronen knappt kom in i Scandinavium?
Åtta (!) centimeter till på höjden – och tremiljonersinvesteringen hade fått stanna på gatan …

TILL SLUT: Jag har sagt att Frölunda vinner SHL och guld i april. Lååååång väg kvar – men visst ser det rätt okej ut?
Ska vi leta fel är det att laget inte vinner fler matcher under ordinarie tid. Nionde matchen som slutat oavgjort …
Och om vi ser det positivt: Frölunda har inte förlorat i sudden på nio gånger. Det är en styrka att bära med sig in i 2015.

Kommentarer om “KRÖNIKAN: En modell att ta efter …

  1. Önskar en bild på jumbotronen. Byttes den inte ut rätt nyligen förresten? Eller är jag ute och cyklar.

    Konstaterar som du att Fhc har svårt att vinna på ordinarie tid. Men förlorar sällan på ordinarie tid också. Enligt mig krävs det mer spets framåt. Fler spelare som kan göra mål. Saknar tiden då firma Kallio och Andersson gjorde 2-3 mål första 10 och sen var matcherna körda. Det kvittade om motståndarna gjorde ett eller två mål, då gjorde laget 2 mål till och vann med 5-2.

    Generellt sett känns det som det blivit färre mål sen man flyttade zonerna i serien. Blir laget för långt i powerplay kanske. Skotten från blå blir längre från mål. Tror att vi behöver smala ner rinkarna för att få ut det bästa av den ändringen.

    Lång kommentar. 🙂

Kommenteringen är stängd.