KRÖNIKAN: Dags att börja tro, Rosseli Olsen?

Jag blir allt mer övertygad. Det krävs sudden för att Frölunda ska tända till …

Jag vet att jag brukar tjata om det här, men letar du fel hittar du inget annat. Det spelar ingen roll om det gäller i livet eller på en is – och därför gillar jag Mathis Olimbs inställning extra mycket.
Norrmannen är den här kvällen tillbaka efter elak kyss i ljumsken – och sprider både glädje på planen och visdomsord vid sidan av.
Att Frölunda har landets bästa hockeylag men samtidigt seriens näst sämsta spel i numerärt överläge är inget som oroar honom, om vi säger så.
”Jag försöker se det som är positivt – och i min femma har jag som mål att vi koncentrerar oss på det …”
Den inställningen är guld – och jag vet att Roger Rönnberg har ett litet sidoprojekt med just Olimb.
Innehållet är enkelt: Skjut oftare!
Den dagen Olimb börjar avlossa bössan i powerplay kommer han att bli en komplett spelare – och ett livsfarligt vapen för Frölunda till våren.
Inte undra på att Jokerit i KHL är intresserat av serieledarens poängkung.  Men på tre PP-försök avlossar Frölunda knappt ett skott på mål – och där måste något hända. Snart.
Ett enda mål på de 18 (!) senaste försöken är rätt uselt.

JAG SKREV I förra veckan att det ser ut som om Frölunda inte spelar på allvar förrän det blir sudden death eller straffar.
Blir allt mer övertygad att de unga grabbarna, SHL:s lägsta medelålder, behöver den vardagseggen för att skärpa sig ordentligt.
Och när Mathis Olimb läckert serverar landsmannen Mats Rosseli Olsen i sudden death är det ingen tvekan.
Smack upp i nättaket, ännu en seger!
Jag har sagt att den nyligen comebackande norrmannen har kapacitet för 20 mål under en säsong, men mötts av ett skratt och ett skakande huvud.
Kanske dags att börja tro snart?

FÖRRESTEN: ANTON KARLSSON klarade inte Frölundas fysiska krav i somras – och valde Skellefteå AIK när han inte fick ett A-lagskontrakt på direkten i Göteborg. Efter spel i sex SHL-matcher har megatalangen från Lerums BK inte varit nära spel hos mästaren – och bryter kontraktet.
”Personliga skäl”, säger Anton – som gärna vill spela i Frölunda igen.
Frågan är om hans självkänsla fixar att starta om i J20 på Roger Rönnbergs villkor – och fightas om ett rookiekontrakt via 100 minuters spel i SHL?
Tja, kanske. Grabben måste hur som helst lira för att inte tappa sin JVM-plats.

TILL SIST: Frölunda har nu spelat elva sudden-perioder den här säsongen – och inte förlorat en enda av dessa.
Se där: Nåt positivt, helt i Mathis Olimbs anda!