KRÖNIKAN: Frölunda kan – utan tillskott

Frölunda värvar spets – och väcker samtidigt befintliga spelare.… Hur går det annars att tolka praktinsatsen mot Färjestad?

Så kom den till sist, Frölundas första värvning under säsongen. En amerikansk injektion. En poängmässig spruta som ska kurera klubbens stundtals sjukdomsdrabbade anfallsspel.
På tiden, absolut – och kollade du blogg.gp.se/rylanderjohan för några dagar sedan var Ryan Lasch nämnd som vaccination. Och värvningen är definitivt spetsig.  Det är alla killar som går rakt på mål – och snittar en poäng per match. Det har Lasch gjort på precis varje ställe som han spelat på och den egenskapen är guld värd.
Rädslan är att han försvinner om någon spelar tufft mot honom – fast vilket SHL-försvar hinner med en kedja med Robin Figren, Mattias Janmark och den nyvärvade kaliforniern?

 

REDAN BEFINTLIGT ANFALL i Frölunda har dessutom en del sparat. För tänk när Magnus Kahnberg får målskyttet att lossna, när Artturi Lehkonen hittar den där formen som gjorde honom till höstens överraskning, när Mathis Olimb inte bara lägger fantasiska trolleripass.
Och mot Färjestad är det precis som om Frölundas lirare vill visa sin egen ledning och den där inköpta amerikanen att ”vi faktiskt duger – precis som vi är”.
De två första målen är oerhört läckra – skapade av speed och spelförståelse. Mattias Janmark och Mathis Olimb regisserar, Anton Blidh och Andreas Johnson inkasserar nya mål.
Det spelet, den koncentrationen … ja, då kan inte många lag i SHL konkurrera.
Det spelet är som gjort för Götaplatsen.

 

FÖRRESTEN: OM NYE Lasch är spetsen framåt – var finns tryggheten bakåt?
”Det är färdigvärvat”, bekräftar Frölundas ordförande Mats Grauers – trots att Christian Bäckman bara gör långsamma framsteg och inte är nära spel.

Hjärtat hinner också slå några extraslag när Oscar Fantenberg utgår handskadad – och bara spelar 52 sekunder mot Färjestad. Det lär betyda att Jacob Larsson får skippa J20-matcherna i helgen och åka med till Gävle.
Rapporterna från rehabchef Stina Hedin lugnar dock. Bara mjukdelar vid tummen.
FÖR ÖVRIGT: 300 FHC-supportrar åker tåg till Gästrikland och mötet med Brynäs. Märkligt? Inte alls. Men de åker tillsammans med 30 Brynäs-fans boende i 031-trakten!
Tror ni att det hade funkat med två allsvenska fotbollslags supportergrupper?

 

TILL SIST: Anton Blidh går framåt som en vinterstorm för varje match. JVM-äventyret gav en kick i självförtroendet – och nu trillar till och med målen in för lagets just nu nyttigaste spelare.
Poängkung nästa år – eller varför inte i slutspelet?