KRÖNIKAN: Lasch är den saknade länken

Det tar bara en dryg period innan publiken i Scandinavium har en ny älskling.
Ryan Lasch är antibiotikan mot målbristsjukan.

 

Jag vet att många fans, fortfarande, skriker om usla målvakter så fort Lasse Johansson (nybliven pappa och nolla mot HV 71!) eller Linus Fernström släpper in ett par billiga puckar för Frölunda. Men det är inte där som lagets allra största problem funnits under säsongen.
Det är framåt.
Stans stora puckgäng har gjort alldeles för få mål med tanke på hur många skott som skickas i väg mot det andra lagets keeper. I snitt 59 skott per match har bara gett drygt 2,4 mål framåt – och det kan straffas snabbt. Minns bara förra veckans match mot Luleå
Är det problemet löst med värvningen av Ryan Lasch?
Tja, kanske. För den lille amerikanen har nåt slags genetisk målkod i sig. Nåt som gör att han går rakt på mål när andra spelare i Frölunda gärna tar en sväng ute i sarghörnen.
Lasch är helt enkelt den saknade länken.
Det blir mål direkt i debuten mot HV 71 – och det är ett riktigt vackert sådant! Några läckra moves, en dragare i nät. Det är precis så enkelt som det ska vara.
Enbart närvaron av TPS Åbo-värvningen har fört med sig något in i omklädningsrummet i Scandinaviums undre värld. Frölunda går betydligt rakare på mål – och när Mathis Olimb plötsligt skjuter är det något som hänt.
Kalla det Lasch-effekten.
För plötsligt ska alla spelare framåt. Oscar Fantenberg gör kanske sin bästa match i indianprydd tröja – och han gör det mot sina gamla lagkompisar från Jönköping. Det blir både mål och två assists – och Ottawa Senators chefsscouter på läktaren undrar nog om de verkligen valde rätt back när Mikael Wikstrand fick kontrakt förra våren?

 
FÖRRESTEN: Inga nya kontrakt med Joel Lundqvist, Mathis Olimb och Nicklas Lasu. Inte än i alla fall.
”Jag tycker ju att det är så svårt att bestämma mig! Göteborg har blivit mitt hem … men om det dyker upp något speciellt måste jag vara öppen”, säger norrmannen.
Ge honom en blank check, sportchef Christian Lechtaler.
Annars blir det KHL för Norges näst bäste hockeyspelare.

 

FÖR ÖVRIGT: Ibland går det lite för fort i tyckandet direkt efter en match. Det är klart att CHL-finalen nästa år inte ska spelas på en neutral plan (som jag skrev) … den ska spelas i två matcher, precis som slutspelet i övrigt. Hemma och borta. Det är förstås det allra mest rättvisa.
Lyssnar ni, Champions Hockey League?

 

TILL SIST: Ryan Air avgår nuförtiden inte från Säve – utan från Scandinavium!
Slutmål för destinationen: Götaplatsen.

Kommentarer om “KRÖNIKAN: Lasch är den saknade länken

  1. Usla målvakter vet jag inte.
    Men några matchvinnare är dem inte.
    En nolla är alltid en nolla, även på 9 skott.
    Lasse är min favorit. Tycker han är kvickare och mer reaktionssnabb.

Kommenteringen är stängd.