Olimb: ”Stor chans att jag bor kvar …”

Joel Lundqvist må vara klar för Frölunda i tre nya säsonger, men lagets poängkung är på väg bort. Mathis Olimb är för bra för SHL – och har ett helt smörgåsbord att välja från. Schweiz eller Ryssland, det är frågan.
Jag tror att Olimbs pucktrollande spelstil skulle komma till sin rätt allra bäst i alperna, men tror också att norrmannen är oerhört sugen att testa sina kunskaper med klubba och puck mot ett betydligt tuffare motstånd.
Beslutet gnager på honom – och den senaste tidens poängtorka kan ha en naturlig förklaring.
”Jag har respekt för Frölunda – och fokus på vad som händer nu. Det är så jävla kul att spela här just nu!”
Och det ska du lämna?
”Haha, det är ju det jag har sagt förr till dig: Göteborg har blivit mitt hem. Det är stor chans att jag bor kvar i Göteborg … efter att jag har lagt av.”

Men du känns lite mer bekymrad.

”Det är ett jobbigt beslut, det är det. Det som är svårt är att alla frågor. Jag vill inte säga nåt fel ovanför föreningen, eller att folk tolkar fel – eller att det kommer ut några spekulationer. Det tycker jag är jobbigt.”

Det stod ju att du var klar för Jokerit?

”Exakt! Det stämmer ju inte! Fan, vad tycker Frölunda att det står i tidningen? Det är positivt att andra är intresserade, det är ett kvitto på att jag har gjort det bra – men just nu är Frölunda min arbetsgivare. Då vill jag göra allt jag kan för Frölunda nu.”

Vill Frölunda ha dig kvar?

”Ja, det vill de. Jag ska ta diskussionen med Lechtaler och Rönnberg.”

Är det sista chansen att komma ut?

”Absolut. Jag är 29 år nu, blir 30 … så det är nåt jag tänker på också. Att det kanske blir ett sista äventyr att prova på nåt annat. Det är också något jag måste fundera på också.”

 

Kommentarer om “Olimb: ”Stor chans att jag bor kvar …”

 1. För bra är väl kanske fel att säga.
  Han är den typen av topp spelare som borde spela i Sverige.
  Och KHL i all ära.
  Men Schwiez, där är kvalitén på hockey inte lika vass som i Sverige.
  Inte överlag.
  Hoppas på Mathis!!

Kommenteringen är stängd.