FIGREN SKADAD: ”Jag fastnade med foten som Brolin”

Först tvåmålsskytt – och därefter fotskadad.…
Robin Figren hade en händelserik kväll i Karlstad.…
– Jag fastnade med foten ungefär som Tomas Brolin, säger han dämpat.

Vi tar det positiva först: Frölunda slog Färjestad efter straffar – och två av målen gjordes i numerärt överläge. Ni vet, den där spelformen som Frölunda inte alltid haft så lätt för under säsongen.
Två gånger sköt Robin Figren läckert in målen.
– Första var snyggt, men andra var inte så mycket jag, säger Figren blygsamt.
Årets snyggaste mål? Tja, kanske. Riktigt klapp-klapp mellan Mathis Olimb, Mattias Janmark – och Robin Figren, som avslutade i tom kasse.
– Det blir lätt så med passningsskickliga spelare. Det var bara att ställa sig vid målet och vänta, att låta dem göra sitt, beskriver Figren.
Ryan Lasch hann också med ett mål – ett distinkt avslut när chansen kom efter en passning från Mattias Janmark, för övrigt hans tredje assists för kvällen.
Men Färjestad kom tillbaka, efter utvisningar och slarv – och tog matchen till sudden death och straffar.
Max Görtz avgjorde där på straff – hans första mål mot gamla laget Färjestad.
– Det var verkligen skönt. Jag har spelat bra mot Färjestad förut, men aldrig gjort mål. Nu går vi för andraplatsen, säger skåningen beslutsamt.

Men det finns som sagt också en negativ sida av matchen. Eller några, om vi ska vara ärliga.
Frölunda tog återigen alldeles för många billiga utvisningar – och straffades hårt av Färjestad, som har ett riktigt vasst powerplay.
– Vi måste vara ärliga och titta oss i spegeln. Det håller inte att ta så många utvisningar som vi gör. Särskilt inte mot Färjestad, säger Roger Rönnberg.
För om hans spelare bjöd på ett bra spel i numerärt överläge, så gjorde Färjestad detsamma.

Robin Figren tvingades också utgå från matchen, skadad i foten. Han undersöktes direkt efter matchen av Färjestads läkare och omklädningsrummet stängdes.
Det var under en bråkig situation, där Figren fick Färjestads Ole-Kristian Tollefsen över sig vid sargen, som skadan tillkom.
– Jag fastnade med foten lite som Tomas Brolin. Jag kan inte säga så mycket om det, en gubbe ramlade över. Vi åker och fotar det i morgon, antar jag. Sedan får vi se.
Hur känns det nu, att belasta foten?
– Det är klart att det ömmar. Jag försöker att inte gå på den så mycket, säger Figren dämpat.

Kommentarer om “FIGREN SKADAD: ”Jag fastnade med foten som Brolin”

Kommenteringen är stängd.