”Osten”: En praktskandal med färre än fem matcher …

Frölundas back Erik Gustafsson kommer att bli avstängd för tacklingen i Cam Abbotts skalle.

”Det där en är tackling som kan avsluta en karriär”, säger Luleås tränare Joakim Fagervall bistert.

”Jag är den förste att beklaga att det tog så illa. Jag har haft Cam som spelare i Luleå och vet om hans historik med huvudskador”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Men sedan går åsikterna isär.

Abbott spelade ett byte efter smällen, men var sedan helt borta i omklädningsrummet.

”Jag skulle bli oerhört förvånad om Erik Gustafsson blir avstängd för den tacklingen. Redan när jag tränade Cam Abbott sa jag åt honom att hålla upp huvudet. Här kommer han väldigt lågt”, säger Rönnberg.

Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström är betydligt hårdare – särskilt med tanke på att Cams bror Chris Abbott fick tre plus två matchers avstängning för en huvudtackling på just Erik Gustafsson i den sista grundseriematchen.

”Allt annat mindre är fem matchers avstängning är en praktskandal”, säger ”Osten”.

Klart är att Erik Gustafsson kommer att bli avstängd – i minst en match!

Det blir han automatiskt i och med att domarna Morgan Johansson och Mikael Nord har anmält match penalty efteråt.

Nu ska Disciplinnämnden bestämma påföljden.

Domen kommer i morgon.

18 kommentarer om “”Osten”: En praktskandal med färre än fem matcher …

 1. Hej på er alla hockey tokiga frölundaiter eller fuliåiter.
  den tackling som han fick var så rätt så. att sedna den som fick tacklingen åker som dubbel vikt in i Erik inget att göra åt.
  Är själv en man på de 58år och i slutet av de 60 å i början av 70 talet lira man själv denna roliga sport och vad sa tränarna till oss då jo stirra inte i isen då får ni en propp och det ger er följder som ni ej vill få. SÅ sa de då och det borde nog vara mera aktuellt i dag i och med att det går så mycket fortare ute på isen nu som då.
  Att sedan som en del spelare gör använder klubban för att stångas med och att ge sig på någon bakifrån det där är något som borde stävjas direkt och hårt.
  Sedan hur svårt är det KLUBBAN skall vara på isen. Klubban skall ej vara i magen eller under hakan å på andra ställen.
  För att få spelet att utvecklas är det bara att anskaffa en regel som säger lyft klubban 50cm från isen. Det blir 2min Enda gången som klubban får lyftas högre är vid slagskott fast har spelaren lärt sig att skjuta så räcker det med 50cm men det krävs träning under en lite längre tid.
  Skulle detta införas skulle hockeyn bli bra mycke roligare. för då blir lagen tvungna att börja lira och åka skridskor åta bara F–.
  i dags läget är det två lag som kan detta SAIK och Frölunda.
  Hoppas de två kommer till final det vore nått.
  Frölunda i vått å torrt.

 2. Fokusera istället på att vinna det där guldet..den stora skandalen handlar inte om ngn tackling här eller där.. Den största skandalen är att Frölunda inte tagit guld på ett helt decenium!!!.. Ett praktfiasko med de resurser och publikstöd man haft genom åren!

 3. Jag tycker att alla som har kommenterat borde stängas av 5 matcher. Abbott har huvudet här och där och Gustafsson gör si eller så…
  Låt oss iaf konstatera att Abbott går mot mål för att försöka göra mål och en annan spelare tacklar honom i huvudet vilket nu troligtvis avslutar Abbotts karriär.
  Men gud förbjude att han som tacklar har något som helst ansvar! Åh nej!!
  Ni är ju fan sjuka… Hoppas ni också får en hjärnskakning snart och får sitta instängda i ett mörkt rum i 12 månader utan att träffa era barn, fast ni är ju troligtvis barn själva…

  1. Om jag står på en trottoar, sträcker ut skallen på gatan och blir träffad av en bil. Då gör bilisten fel?
   Om abott inte kan lyfta blicken bör han inte spela hockey.
   Men oroa dig inte, han är säkert frisk som en nötkärna och kommer likt fabbe att friskförklaras sekunden efter straffet är utdömt.

 4. Osten har aldrig varit objektiv så inte så konstigt att sportmanship saknas i Luleå, Gustafsson förbereder sig för att tackla Abbott som är på väg att skjuta men missar pucken eftersom Frölundas Max Görtz lyfter på hans klubba. Det gör att Cam Abbott ramlar/lutar sig framåt och i tacklingssituationen kommer aningen lågt med sitt huvud. Det gör att tacklingen som Gustafssons redan påbörjat tar mot Abbotts ansikte/huvud.
  Helt omöjligt att hinna avbryta och borde inte blir mer än 1 match.

 5. Alltid tråkigt när spelare blir skadade. Men det är hockey vi pratar om! Mkt känslor,det är väl så att man inte vill skada någon medvetet? Osten har alltid åsikter det gäller väl oss alla? Ha det gött!

 6. Chris Abbotts tackling kan inte jämföras med Eriks tackling.
  Chris tackling kommer från blind side med armarna högt och är riktad MOT huvudet, en riktig cheap shot-tackling. 5 matchers avstängning varav två omvandlade till böter är helt klart i underkant
  Eriks tackling är en ren open ice-tackling rakt framifrån som TAR i huvudet för att Cam kommer in lågt och kollar ner i isen (vilket han själv har medgett). Erik går lågt för att anpassa tacklingen med armarna lågt, men Cam sjunker lägre och tacklingen träffar olyckligt vilket är mycket tråkigt. Hoppas att Cam repar sig fort.
  Jag anser att 1 match avstängning är absolut max för Eriks tackling.

 7. Det är svårt som Frölundasupporter att se, att domarna dömer för motståndarlaget i Scandinavium. Lite kan man väl tåla.

 8. Obegripligt att det ens blir utvisning. Eric delar ut tacklingen sittandes och stillastående. Abbotten åker med huvudet en meter över isen, mitt i slottet, två meter från motståndarmålet och stirrar på pucken. Och för det får Eric avstängning. Det går inte alls att jämföra med en medveten armbåge i skallen på en spelare som står upprätt. Men Osten har väl gått på spriten igen.

 9. Jmf med 5 matcher som Cris fick för axeln (som kallas armbåge)mot Erik G:s huvud från ”Blindside” rakt framifrån som Erik enligt egen kommentar hann se…. tja. ?
  Ej lätt för diciplinnämden eftersom det skulle drabba Fusklunda som i likhet med Fjollträsk skall behandlas lindrigare! / Ingo

  1. Suck !!
   Ser man inte skillnad på dom två tacklingarna så är det nog ingen ide att didkutera, tror inte att det blir några fler matchers avstängning på Erik här.
   Alltid tråkigt om nån blir skadad, Erik står upp i denna situation så som ”alla” tränare vill att man skall göra, sen är det olyckligt att Cam kommer så lågt in med huvudet först eftersom han snubblar till precis då.
   Man blir lite trött på alla överfanatiska supportrar som vräker ur sig en massa skit och bara ser allt från ett håll hela tiden, inkl många Frölundaiter som jag själv är. Hoppas ju bara att displinnämnden är realistiska och tar ett korrekt beslut efter situationen och inte efter hur skadad Cam blivit/är.
   //Up

  2. Om inte detta är skrivet helt i affekt, verkar Ostens bitterhet ha smittat av sig. Skönt att ni är så objektiva där uppe.

 10. Spelade Cam verkligen efter tacklingen? Han återvände väl bara till bänken och försvann sedan..

 11. Tacklingen tar illa pga att Abbot ramlar i sista sekund.
  Men 5 matcher är absurt.
  1 räcker bra.

Kommenteringen är stängd.