KRÖNIKAN: Ge Bengtsson chansen att bli Lucky Lukas

En spelare gör inget lag – men hej, vad har Frölunda att förlora?…

In med Lukas Bengtsson direkt, alltså.

 

Det är backen Mikael Wikstrand som kanske säger det allra bäst: ”Jag tror inte att en spelare är Jesus.”
Och visst, Lukas Bengtsson är född 1994. Han är inte särskilt stor, har inte rutin från SHL, är inte alls van spelet som Frölunda spelar – och definitivt inte van det tuffa lir som Luleå bjuder på i ett slutspel. Han är ingen världsback som automatiskt frälser ett lag utan fungerade powerplayspel – och det vore kanske mest schysst att ge honom tiden att läsa in sig på spelsystem och lagkompisar.
Men det finns ingen tid till det – och några saker ska ni veta:
Bengtsson har en fantastisk bössa på direktskott, det visade han redan på den allra första träningen i Frölundatröja. Gång efter gång sköt han stenhårt i nät på pass från forne backpartnerna Wikstrand. Lukas är spelskicklig, skridskostark och gillar att vandra längs blålinjen, precis som en viss Erik Karlsson i Ottawa Senators, eller som John Klingberg i Dallas Stars.
Nyförvärvet har med andra ord exakt de spetskunskaper som krävs i powerplay – och exakt den lilla gnista som Frölunda saknat för att kunna explodera ordentligt.
Jag säger:
In med honom! Säsongen kan ändå vara slut på fredag kväll, så det finns inget att förlora.
Ge honom chansen att få smeknamnet Lucky Lukas – backen som drar snabbare än sin egen skugga. Våga chansa. Lek lite, precis som Leif Boork.

 
DAMKRONORNAS FÖRBUNDSKAPTEN har ju tagit ut Hanna Olsson, fostrad i SH 84, till det världsmästerskap som spelas i Malmö senare i vår. Hon är 16 år fyllda, född 1999 – och inte med för att se och lära, enligt Boork.
Sån coachning är oerhört läcker.

 
FAST VISST, DET går som sagt inte att sätta allt hopp till en enda spelare. Det finns betydligt fler spelare i Frölunda som har lite att bevisa. Ryan Lasch är poänglös efter tre slutspelsmatcher, Andreas Johnson spelar med ögoninflammation och Robin Figren saknar förstås matchtempo. Plus alla backar som inte spelat så tufft som slutspelet kräver.
Skulle de här killarna plötsligt hitta form så har Roger Rönnbergs lag ytterligare möjligheter att få med sig några fläskfiléer från Coop Arena.

 
MATHIS OLIMB TESTADE nya handskar på den sista träningen före kvartsfinal fyra.
”Eller nya och nya … nyare i alla fall”, säger Olimb – och visar upp ännu en sönderklippt handske.

 
TILL SIST: Jag lider med Nicklas Lasu. Han skadar sig alltså i en situation som han upplever i vartenda byte – och missar den roligaste delen av säsongen.
Tänkte ersättaren Christoffer Ehn överraskade mig dock i JVM – och kanske kan göra det igen? Även om det är viss skillnad på fjuniga juniorer och skäggiga män.

Kommentarer om “KRÖNIKAN: Ge Bengtsson chansen att bli Lucky Lukas

  1. Tveksamt att det hjälper. Så som Frölunda agerade från samtliga spelare i går har Frölunda inget i slutspelet att göra. Hur mkt publik kommer det på Fredag ??

Kommenteringen är stängd.