KRÖNIKAN: Nu finns bara 12 044!

Har jag sagt att jag hatar plötslig död? Ändå – just den gör att Frölundas säsong lever. Ett tag till.

 

Sudden. Att en säsong tar slut i just sudden måste vara det allra grymmaste som kan hända i en hockeyrink.
Alla träningar. All svett. Alla övningar. Alla timmar som lagts ner. Alla tacklingar. Alla skott. Inget spelar längre någon roll.
Du går från 200 i puls till nästintill noll. Plötsligt tar luften slut som den brukar göra i science fiction-filmer med krånglande rymdskepp.
Det är med den magsårsblödande känslan som Frölundas spelare åker in för en fjärde period i Coop Norrbotten Arena.
Mål för Luleå – och allt är över. En enda felstuds skickar ut alla spelare på ofrivillig semester – och tränaren Roger Rönnberg har fortfarande aldrig tagit sig förbi en kvartsfinal i SM
Om, alltså.
En sak, bara: Ingen har berättat om den möjligheten, den skräcken, för backen Erik Gustafsson.
Det tog nio sekunder i sudden förra mötet – och det tar 91 sekunder den här gången.
Plötsligt ligger pucken i nät bakom den där 175 centimeter höga väggen från Måttsund – och fantastiske Joel Lassinantti ser aldrig ens vad som händer.
Max Görtz står i vägen. Erik Gustafsson chansar – och hittar maskorna med det svarta gummit.
Han ser inte problemen – utan han ser möjligheterna. Han tar på sig Batman-dressen och väljer att skriva in sig i superhjältemanuset.
1–3 i matcher är plötsligt 3–3 i matcher – och jag tror att Luleå får oerhört svårt att ladda om psykiskt. Matchbollarna har blivit till kantbollar – för Frölunda. Och sättet som 031-hockeyns stolthet jobbar in vinsterna på är faktiskt imponerande.
Ingen tvekan, inget tjafs – och framför allt inga nerver. De drabbas bara folket på läktaren av.

  

DET MÅSTE VARA oerhört psykiskt knäckande att åka på två såna avgöranden i rad – och Luleå ser återigen riktigt tröttkört ut.
Det slarvas med puck, med uppspel – och med utvisningar. Jonathan Granströms hjärnsläpp i sudden skulle åtminstone jag vara helt galen på om jag hade en kusin som vann Idol en gång i tiden.
Luleås tränare Joakim Fagervall har det …

  
FÖRRESTEN: 2,4 miljoner kronor. Det är summan som Frölunda drar in vid ett fullsatt Scandinavium och en avgörande match sju. Sedan ska vi inte ens nämna vad en eventuell semifinal mot Tomi Kallios heta Växjö kan tänkas ge i intäkter … 

  
TILL SIST: Indiangängets hövding Roger Rönnberg är, som vanligt, klok.
”Vi har inte någonting än. Vi ska jaga de hela vägen fram. Vi ska jaga den här semifinalplatsen.”
Tack för det.
Jag är där på tisdag – och hela vägen till Götaplatsen.
Är ni?

6 kommentarer om “KRÖNIKAN: Nu finns bara 12 044!

  1. De där platserna sålde visst slut fort som fan..! Missade tyvärr chansen.. Får heja från soffan.. :-/

  2. Nu börjar man känna igen Frölunda och Göteborg igen.
    Ska vi säga att ca 92 % av alla har tagit ut segern i förskott nu ?

  3. Tror inte en sekund på att Luleå inte skulle kunna ladda om inför en sjunde avgörande match i ett fullt scandinavium.

  4. Jag har varit kritisk mot Frölunda emellanåt men måste medge att det är fantastiskt vilken moral killarna har visat. Hur det än går på Tisdag så ska dom hyllas på Scandinavium. Jag har serieplats men har ej kunnat gå på kvarten pga en gipsad fot. Men på Tisdag går jag för att hylla indianerna med en gipsad fot.12044 jag är en utav dom!

  5. Kommer självklart! Vilken jobbig känsla de måste vara att sätta sig på flyget ner från luleå till ett fullsatt scandinavium nu på tisdag!

Kommenteringen är stängd.