KRÖNIKAN: Inte ens en nämnd kan förstöra festen

En magisk vändning, en lika magisk kväll. Jag förstår att Joel Lundqvists gäng vill rockenrolla hela natten. Åtminstone till på söndag. Till semifinalen.

När gamla Kiss-låten Rock and roll all night dunkar ut i högtalaren vid presentationen lyfter nästan taket i Scandinavium. Det är Frölundas kapten Joel Lundqvist som valt den – och det blir en hel del rock’n’roll i arenan den här kvällen.
12 044 ser till att höras – och 12 000 utplacerade pappersark i rött, grönt och vitt färgar arenan i ett mäktigt tifo.
Frölundas fyra femmor tittar storögt på, lyssnar av stämningen, inspireras förstås massor – och börjar därefter rocka med motståndet från Norrbotten.
Att Luleås knätacklingsavstängde kapten Chris Abbott helt plötsligt blir spelklar efter en överklagan till Riksidrottsnämnden kan inte rubba killarna med en indian på bröstet.
Inget ska få förstöra kvällen, liksom.
Men i andra perioden händer något.
Luleå tar över – spelar sin bästa hockey i den här kvartsfinalen. Vinner skotten med 10–3 … och bara Lasse Johanssons fantastiska spel i målet stoppar Joakim Fagervalls gäng från ett mål.
Det är då en kille som inte gjort ett enda mål i slutspelet kliver fram. 170 centimeter Ryan Lasch, alltså.
Plötsligt växer han som en genmanipulerad tomat i ett holländskt växthus – och innan Luleås målvakt Joel Lassinantti vet ordet av har Lasch med både tur och skicklighet fått två puckar att passera mållinjen.

Rättvist? Nä, men det är sällan som livet är det – så varför skulle hockeyn vara ett undantag?

 

AVSLUTNINGEN GÖR ATT Astra i Mölndal kan plocka in ytterligare ett antal miljoner på magsårsmedicinstillverkning – eller inkontinensskydd, för den delen.
Frölunda har avgjort, har toksäkra 3–0, tappar snabbt till 3–2 – med 52 sekunder kvar att spela. Det är en eeeeeeevighet i hockeysammanhang. Men pucken studsar med Frölunda den här gången.
Den här gången också, vill säga.

 

JAG HAR FÖRRESTEN en ny favorit i Hockeysverige: Luleås coach Joakim Fagervall.
Efter matchen säger han så här: ”Vi gräver ner stridsyxan för den här säsongen. Frölunda vinner rättvist.”

En hedersgubbe.

 

EN FUNDERING BARA: Vad hade hänt om Chris Abbott avgjort den här matchen – och Riksidrottsnämnden i efterhand kommit fram till att han skulle ha varit avstängd i just den här matchen? Där kan vi prata om skandal. Det är klart att Disciplinnämndens domar ska gälla – för annars kan vi lika gärna lägga ner den …

 TILL SIST: Jag vet en person som jublar lite extra för att Frölunda tar sig till semifinal. Han är finsk, heter Tomi och bor numera i Växjö. Där finns ett hockeylag som heter Lakers – och det är just det laget som Frölunda inleder semifinalen mot på söndag i Scandinavium.
Det kommer att bli minst lika magiskt som den här kvartsfinalsserien.
Resan mot Götaplatsen fortsätter.

7 kommentarer om “KRÖNIKAN: Inte ens en nämnd kan förstöra festen

  1. Rapporteringen om Frölunda har varit fantastiskt bra så här långt av säsongen. Fortsätt så, Johan!

  2. Gissar att det finns en viss spelare i Växjö som kommer att fira extra mycket om man slår ut Frölunda Indians.

  3. götaplatsen? glöm det. växjö är förbra. tänk på att luleå var ett av seriens sämsta lag.

  4. Det luktar final mot Skellefteå…
    Men Växjö är en tuff motståndare. Det gäller att Frölunda spelar på topp för att gå vidare.

  5. Vilket drag det var och vilken kämpamatch med kapten Joel i täten. Semi, ja det var ett tags sen man fick uppleva de 🙂
    Känns som allt kan hända framöver !

  6. Har följt Frölunda sedan tidigt sjuttiotal men det här var nog bland det häftigaste i Scandinavium på mkt länge. Tack,Goa Frölunda!

Kommenteringen är stängd.